Denetimli serbestlikten yararlananlar hayata hazırlanıyor

Alanya'da denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlüler, sık sık seminer ve konferans etkinlikleri verilerek sivil hayata hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Murat Kalkan, 6291 sayılı denetimli serbestlik yasasından yararlananlara daha önce benzeri seminerler verildiğini söyledi.

Alanya Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şubesi tarafından denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlüleri, yönelik Adliye, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) çeşitli seminer ile konferans düzenleyerek hayata hazırlıyor. Psikolog ve uzmanlar tarafından daha önce 'Sigara, alkol ve madde bağımlılığı' ile 'Öfke ve kontrol' seminerleri düzenlenerek hayata hazırlanan hükümlülere bugün de Alanya Müftülüğü İlçe Vaizi Selami Kurt tarafından 'İyilik, kötülük ve insan' semineri verildi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlülere yönelik olarak Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) konferans salonunda düzenlenen 'İyilik, kötülük ve insan' konulu seminer gerçekleşti. Seminere konuşmacı olarak Alanya Müftülüğü İlçe Vaizi Selami Kurt katıldı. Kurt insanın meleke vasıflara sahip olduğu söyledi. İnsanın Allah'ın yarattığı muazzam bir varlık olduğunu söyleyen Kurt, insanın unutkan bir varlık olduğunu ve Rabbinin verdiği nimetleri zaman zaman unuttuğunu dile getirdi. Kurt, ruh ve beden bütünlüğünde oluşan benlik şuuruna sahip, akıl duygu ve arzu karışımı konuşmayla iş yapma becerisi olan insanın üstün bir varlık olduğunu kaydetti. Kurt, "Bunun bilincinde olmalı ve ona göre hareket etmeliyiz. Şüphesiz iman eden, salih amel işleyen, zekatını veren, namazını dosdoğru kılanın mükafatları Rabbinin katındadır.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber