Bayrampaşa'da bulunan patlayıcılarla ilgili dava başladı

Bayrampaşa'da yapılan kazılarda ele geçirilen yaklaşık 13 kilo patlayıcıyla ilgili davanın görülmesine başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Erol Şen, Burhan Çeçen, Yahya Dursun ve Kerem Altuğ getirildi. Davanın sanıklarından Erol Şen, savunmasını Kürtçe yapmak için talepte bulundu. Kürtçe talebini içeren dilekçesini Türkçe yazan Şen, dilekçeyi okudu.

Mahkeme heyeti sanığın Türkçe bildiğini belirterek, kanunda ?meramını anlatacak ölçüde Türkçe bilmiyorsa' ibaresine vurgu yaptı ve Kürtçe talebini reddetti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, sanık Şen'e terör örgütü üyesi olup olmadığını sordu. Şen, Kürtçe olarak veridiği cevapta, ?Cevap vermiyorum. Savunmamı ana dilimde yapmak istiyorum.? dedi.

Diğer sanıklar ise Türkçe yaptıkları savunmalarında suçlamaları reddetti. Sanıklar, terör örgütü üyesi olmadıklarını ileri sürdü. Avukatlar da müvekkillerinin patlayıcılarla ilgisini gösteren herhangi bir delil bulunmadığını savundu.

Sanıkların, ?üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu' gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber