Sakarya'da Marmara depremi anıldı

Marmara depreminde hayatını kaybedenler, 13. yıldönümünde Sakarya'da az sayıda kişinin katıldığı etkinlikte anıldı. Yaşamını yitirenler için saat 03.02'de saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremde yakınlarını kaybeden birkaç aile ile birlikte AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Gençlik Kolları üyesi bir grup, Kent Meydanı'nda biraraya geldi. Meydanda toplanan az sayıda kişi, depremin meydana geldiği 03.02'de saygı duruşunda bulundu. Depremde kızını kaybeden Firdevs Akgül, saygı duruşu sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Saygı duruşunun ardından gazetecilere konuşan Akgül; "Biz kızımızı kaybettik. Ama gerçekten şu tablo çok üzücü. Bu kadar insanın yakını değil ölen. Neden bu kadar duyarsız olduğumuzu bilmiyorum. Biz halk olarak mı öldük acaba. Yaşayan ölüler miyiz acaba. Buraya gelmek bazıları için çok saçma bulunabilir ama burada ölmüşlerimizi, kayıplarımızı ve sevdiklerimizi anmak bana göre daha mantıklı geliyor. Çok üzgünüz. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.

Milletvekili Yavuz ise etkinlikte fazla sayıda insanın olmadığını, ancak şehrin tamamının o geceyi çok iyi hatırladığını ifade etti. Yavuz, şunları söyledi: "O gün rahmeti rahmana kavuşmuş olan Sakaryalı hemşehrilerimiz için dua okuma niyetiyle insanlar buraya geliyor. Biz de depremin yıldönümüne rastlayan gecelerde buraya uğruyoruz. Bu akşam da o niyetle geldik. Burada fazla sayıda insan yok ama bu şehrin tamamı o geceyi çok iyi hatırlıyor. Buradakiler de çok iyi hatırlıyor. O güne gittiğimizde çok acı tablolardı gerçekten. 03.02'de büyük bir depremle uyandık, uyandığımız da da sokakta bir yandan enkazlar, bir yandan iniltiler... Biz adeta binaların üzerinden yürüyorduk. Acı dolu tablolardı. Binlerce insan aramızdan ayrıldı, binlerce insan şehit düştü, binlerce insan yaralandı. Ben ölmüş olanlara rahmet dilemek istiyorum, kalanlara sağlık selamet afiyet niyaz etmek istiyorum."

Sakarya'nın güzel ve muhteşem bir şehir olduğunu belirten Yavuz; "Bir yandan da deprem kuşağı üzerinde olduğumuzu unutmadan ve geleceğe daha iyi hazırlayarak bu kenti el ele vermek suretiyle yeniden o acıları yaşamamak en azından da en aza indirmek üzere o temkinli halimizi devam ettirmek gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber