Köylülerin ?hırsız' nöbeti

Alanya'nın Demirtaş Beldesi Beyreli Köyü'nde hırsızlık olayları artınca köylü silahlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya İlçesi Demirtaş beldesi Beyreli köyünde girmedik ev bırakmayan ve bir kadını taşla yaralayan hırsız, köylüleri alarma geçirdi. Köyün gençleri silahlanırken, köy muhtarı giriş çıkışlara 24 saat silahlı nöbetçi dikti.

KÖYLÜ SİLAHLANDI

Beyreli köyü Topbaşlar Mahallesi'nde Hacer Karataş'a ait eve giren hırsız kadını karşısında görünca taşla saldırarak yaraladı. Bir hafta içinde 5 eve giren hırsızın ardından köy halkı silahlanarak köyün giriş çıkışlarında nöbet tutmaya başladı. 600 nüfuslu 100 haneli köyde bulunan tüm gençler, ikişer kişilik gruplar halinde tam teçhizatlı olarak 4'er saat aralıklarla nöbet tutmaya başladı. Gençler mermi ağızda tabanca ve tüfeklerle nöbet tutarken, muhtar ise sık sık nöbet yerlerini dolaşarak kontrol etti.

KÖYLÜ MEMNUN MUHTAR MEMNUN

Köyün giriş çıkışlarının yanısıra mahalelerin içlerinde bile nöbetçi bulunurken, tüm araçlar tek tek durdurularak kimlik kontrolü yapılıyor. Kontrol noktasına gelen yerleşik köylülerin araçları tanıdık olduğu için hemen gönderilirken, yabancı araçlar didik didik aranıyor. Arama ve kimlik kontrollerinden memnun olduklarını söyleyen bir köylü, "Köyümüzün gençleri ile gurur duyuyoruz. Yerinde bir karar ve bizim için uygun. Ayrıca, muhtara bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

ARTIK OLAY OLMUYOR

Ellerinde tabanca ve tüfekle, bellerinde fişeklerle nöbet tutan gençler, hırsızlık olaylarına karşı önlem olarak nöbet tuttuklarını söyledi. Bir genç, hırsızlık olayları olunca muhtarın nöbet yazdığını belirterek "Amacımız birini korkutmak değil köyümüzde güvenliği sağlamak. Bu nöbet çizelgesi başladığından beri köyümüzde hiç bir olay olmadı. Kendi çapımızda önlemimizi aldık" dedi. Yol boyu devriye gezen nöbetçiler sadece kendi köylerini değil daha yukarılarda bulunan köylülerin de güvenliğini sağladıklarını ifade ettiler.

Hırsızı yakaladıkları takdirde adalete teslim edeceklerini belirten nöbetçiler, uygulamaya devam edecekleri mesajı verdi. İki hafta içinde 5 eve hırız girdiğini, 30 bin TL'ye yakın ziynet eşyası ve para çalındığını söyleyen Muhtar Davut Kurt, "Beyreli köyümüzde hırsızlıklardan dolayı kendi imkanlarımızla gençlere günlük 4'er saat olmak üzere nöbet yazıyoruz. Köyümüze kim geirse gelsin kimlik soruyoruz. Bir art niyetimiz yok. Tek amacımız hırsızı yakalamak. Millet yayladaki evinden köye geri döndü evi soyulmasın diye. Hırsız geçenlerde kendisini gören bir kadına taşla saldırıp hastanelik etti. Can güvenliğimiz yoktu ve bizde çareyi bu uygulamada bulduk. O günden beri köyde hiç bir asayiş olayı olmadı. Köylü memnun biz memnunuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber