Görme engelliye amir dayağı

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 10:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Görme engelli Karakurt'a kulak zarı patladığı için iş göremez raporu verildi

Düzce Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nda görevli görme engelli Sinan Karakurt, Daire Başkanı Mehmet Kütük'ün yolsuzluklarını rektörlüğe şikâyet etti. İddiaya göre şikâyet dilekçesini ele geçiren Kütük, Karakurt'u makamında öldüresiye dövdü. Savcılık soruşturma başlatırken rektörlük de idari soruşturma açacak.

Karakurt'un iddiasına göre Kütük, makam odasının kapısını kilitledikten sonra ?Bu ne kâğıdı biliyor musun? Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. Beni yolsuzluktan dolayı ifadeye çağırıyorlar? diyerek dövmeye başladı. Kütük'ün kendisine ?Eğer beni polise şikâyet edersen seni öldürtürüm? diye seslendiğini iddia eden Karakurt, Kütük'ün boğazına bıçak dayadığını belirtti.

Kulak zarı patladı

Karakurt, üniversitenin İdari ve Mali İşler Daire Başkanı'ndan dayak yediği gerekçesiyle savcılığa başvurdu. 9 Ağustos'ta Adli Tıp'a sevk edilen Karakurt'un yediği dayak sonucu kulak zarlarının patladığı belirlenerek iki günlük iş göremez raporu verildi.

?Can güvenliğim yok'

Aynı zamanda Eğitim-Sen Düzce Şubesi üyesi olan Karakurt, üniversitenin İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Kütük'ten dayak yediğini sendika yetkililerine de bildirdi. Eğitim-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Karakurt savcılığa can güvenliğinin olmadığına ilişkin dilekçe verdi.

Karakurt tehdit ediliyor

Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, ?Karakurt, Kütük ve çevresi tarafından tehdit edilmektedir ve can güvenliğinden endişe etmektedir. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatmıştır. Makam ve nüfus kullanılarak, Karakurt aleyhine sonuçlar çıkarılmaya çalışılmaktadır? ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber