Yetim çocuklar, yaşlılarla iftarda buluştu

Ankara'da Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın katkılarıyla düzenlenen iftar yemeğinde yetim çocuklar ve aileleri ile Keçiören'deki yaşlılar bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayı boyunca düzenlediği paylaşım iftarları ile toplumun tüm kesimlerini bir sofra etrafında buluşturan Keçiören Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Yetimler ve Yaşlılar Paylaşma İftarı' Keçiören Estergon Türk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da katkılarıyla düzenlenen iftar yemeğinde Ankaralı yetim çocuklar ve aileleri ile Keçiören'deki yaşlılar bir araya geldi. İftara Ankara'da bulunan mülteciler ile yabancı öğrenciler de katıldı.

İftar yemeğinde 'Tasavvuf İlahi Korosu' tarafından eserler sunuldu. Yemekte bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Celal Semiz, Keçiören Belediyesi olarak düzenledikleri iftar programlarıyla Ramazan ayının maneviyatına uygun bir paylaşma ve dayanışma örneği sergilediklerine değindi. Keçiören'deki yetim ve yaşlılar buluşmasının çok anlamlı olduğunu belirten Semiz, iftar yemeğine ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.

İHH Yetim Sorumlusu Orhan Demirel de iftarda yalnız yetimleri değil, kimsesiz yaşlıları ağırlayarak, iki mağdur kesimi bir araya getirdiklerini ifade etti. Demirel, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür etti.

İftar programında Keçiören Belediyesi tarafından çocuklara pamuk şeker ve geleneksel Osmanlı macunu ikram edildi. İftar yemeğine katılan çocuklar birbirleriyle kaynaşma imkanı bularak çeşitli ikramlarla neşeli anlar yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber