Anaç koyun destekleri için başvuru 1 Eylül'de başlıyor

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan anaç koyun desteklemeleri için 1 Eylül-15 Ekim arasında başvuru yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İhsan Akın, yaptığı açıklamada, 2012 Anaç Koyun Keçi Desteklemesi'nden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin destekleme parasını alabilmesi için gerekli işlemleri yapması gerektiğini belirtti. Birlik üyesi yetiştiricilerin destekten faydalanabilmesi için ivedilikle Ramazan Bayramı'ndan sonraki hafta başlayarak 15 Ekim'e kadar, bağlı bulundukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden adlarına kayıtlı hayvanları gösteren bir belgeyle birliğe başvurmaları gerektiğini kaydeden Akın, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen organik hayvancılığın geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması, hayvan refahının, gıda güvenliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik organik hayvancılık yapan yetiştiricileri destekliyor." dedi.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin verdiği bilgiye göre 'Organik hayvancılık ilave anaç sığır ve manda yetiştiriciliği, buzağı yetiştiriciliği, hastalıktan ari işletme desteklemeleri', 'Organik hayvancılık ilave anaç koyun ve keçi desteklemeleri' ve 'Organik ilave arılı kovan desteklemesi' kapsamındaki ödemeler, bakanlık tarafından bankaya kaynak aktarılmasını müteakip, il/ilçe müdürlüklerince oluşturulan onaylı OHİD ödeme İcmal-1'lerine göre, banka aracılığıyla ilgili şubelerde daha önce yetiştiriciler adına açılan hesaplara yapılıyor. Hayvan sevklerinde veteriner sağlık raporu, sevki, nakli olmayan işletmelerin hayvan tespiti yapılamayacak. Bu nedenle de bu işletmeler kesinlikle desteklenmeyecek. Haksız yere yapılan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibaren 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51'inci maddesinde belirtilen gecikme zammı oranları dikkate alınarak hesaplanan kanuni faizi ile birlikte geri alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber