Aytaç Durak'ın adı, belediye meclisini gerdi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üçüncü birleşiminin tutanak özetinde görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın isminin geçmesi üyeler arasında gerginliğe neden oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı Meclis Toplantısı'nın beşinci oturumu Meclis Başkanvekili Halil Tüm'ün başkanlığında gerçekleşti. Meclis üyelerinin görüşmeler sırasında sık sık karşı karşıya geldiği ?yüksek tansiyonlu' toplantıda Halil Tüm, dağıtılan Ağustos ayı üçüncü birleşiminin tutanak özetini oylamak istedi. AK Partili Meclis Üyesi Necati Cengiz, tutanakta daha önce yapılmamış şekilde görevinden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın adının neden yer aldığını sordu. Tartışmaya meclis üyeleri Ahmet Aslan, Mustafa Esenkurt, Ali Yaşar, Necmettin Atay, İlker Mengü ve Ahmet Asaf Uslu'da katıldı. Bağımsız meclis üyesi Esenkurt, ?Eğer Durak'ın adı bu tutanaklarda yer alması gerekiyor ise geçmişte aldığımız kararların tamamı yanlıştır.?dedi.

Polemik haline gelen konuyla ilgili Halil Tüm, Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Kaşif Barut'un bilgi vermesini istedi. Barut, 5216 sayılı yasaya göre açığa alınan bir belediye başkanının fiilen bu görevde sayıldığını söyledi. Barut, ?Daha önceki zabıt özetlerinde geçmese dahi, salt çoğunluk olan oylamalarda devamlı sayılması gerekir. (Aytaç Durak) Burada da tam meclis üyeleri üzerinden gidilir. Tam meclis üyelerine de belediye başkanı dâhildir. Esas prosedür de budur.? açıklamasını yaptı.

Barut'un bu sözlerine karşılık?Durak, geçmiş oturumlarda oy kullanmadı. 30 aydır tutanaklarda ismi yazılmayan Durak'ın adının, şimdi yazılması doğru değildir.? itirazları yapıldı. Meclis Üyesi Ahmet Aslan, ?Ne değişti de Durak, 30 ay sonra gündeme gelmeye başladı.? tepkisini gösterdi. Meclisi yöneten Halil Tüm, farklı yorumlara neden olan Durak'ın adıyla ilgili hukuki görüş alınmasını önerdi. Tüm, daha sonra konuyu oylamaya sundu. Belediye Genel Sekreter Vekili Mahmut Çolak'da salt çoğunlukta açığa alınan Durak'ın isminin tutanakta geçmesi gerektiğini, fakat kendisinin oylamaya katılamayacağını belirtti. Meclis Üyesi Ali Yaşar'da sert bir şekilde bugüne kadar Aytaç Durak'ın adının tutanaklarda geçmediğini, şimdi ?bir hile?i şerriye olup olmadığının' merak edildiğini kaydetti.

DURAK'IN GÖREVİNE DÖNMESİNİ TALEP EDİYORUM

Gündem dışı söz alan meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer de mahkemelik olduğu Aytaç Durak'a hakkını helal etmediğini belirterek, şöyle devam etti: ?Çünkü bana çok kötü bir kumpas hazırladı. Durak ile her ne kadar aramızda bu kadar çekişme var ise de bu göreve hızla dönmesini talep ediyorum. Artık bu işin cılkı çıktı. Böyle gitmiyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar uzun inceleme yapılmamıştır. Bir an önce Durak, görevine iade edilsin. Bizde bu işten kurtulalım. Bu güvensizlik nereye kadar gider.?

ZABITAYA PSİKOLOJİK DESTEK VERİLMELİ

Belediye zabıta ekiplerinin seyyar satıcılara yönelik operasyonlarına ilişkin gazete haberlerini gösteren Özer, genç bir kadrodan oluşan zabıta kadrosunun genelinin uzman çavuşluktan geldiğini hatırlattı. Bu ekiplerin psikolojik olarak çok yoğun çatışmaların içinden geldiğini, bunların arasında ölümden kurtulanların olduğunu dile getiren Özer, ?Zabıta Daire Başkanı ile de görüşüp; bu arkadaşlara psikolojik destek verilmesini, istedim. Çukurova Üniversitesi ile işbirliği yapın. Veya zabıtadakileri oraya götürüp tedavi ettirin. Maalesef bu insanlar o psikolojik durumla önlerine gelen herkese PKK'lı gözüyle bakıyor. Bu noktaya gelmiş. İşte bu sorun. Bunu çözecek, belediye yönetimi değil mi? Akıl almaz bir şekilde bir tanıtım kampanyası var.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber