Balıkesir'de belediye otobüsleri bayramın ilk iki günü ücretsiz

Balıkesir'de Ramazan Bayramı'nın ilk iki gününde şehiriçiyle Paşaköy ve Şehirlerarası Otobüs Terminali hatlarında çalışan halk otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrıca Başçeşme Mezarlığı`na ziyarete gitmek isteyenler için arife günüden başlamak üzere bayramın birinci ve ikinci günleri Toplu Taşıma Merkezi`nden ücretsiz otobüs kaldırılacak. Saat 09.00`da başlayacak ve her saat başı yapılacak mezarlık seferleri, 18.00`de sona erecek.

Balıkesir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı`nı rahat ve huzurlu geçirmesi amacıyla bazı tedbirler alıyor. İlgili birimler, bayram günlerinde nöbetçi ekiplerle 24 saat aralıksız hizmet verecek. Belediye ekipleri, vatandaşların bayram süresince herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için denetimleri sıklaştırdı. Vatandaşlar, bayram süresince belediyenin görev ve sorumluluk alanına giren her konudaki istek ve şikayetleriyle ilgili olarak şahsen veya 153 Alo Zabıta ve 241 13 42 numaralı telefonlardan nöbetçi ekiplere ulaşabilecek.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü de bayram öncesi faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Müdürlüğe bağlı ekiplerce çarşı merkezindeki alanlar, şehir genelindeki bazı cadde ve sokaklar, Atatürk Parkı ve Şehirlerarası Otobüs Terminali, çevre dostu deterjanla yıkanarak temizlendi.

Tedbirler kapsamında bazı fırınlar da bayramın ikinci ve üçüncü günleri nöbetleşe çalışacak. Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Odası`ndan alınan bilgiye göre bağlı işyerleri, bayramın ilk günü kapalı olacak ancak ikinci ve üçüncü günler yedişer fırın, nöbetleşe olarak ekmek ihtiyacını karşılamaya devam edecek.

İkinci gün ekmek çıkaracak nöbetçi fırınlar: Ali Hikmet Paşa Mahallesi Tarlabaşı Caddesi`nde Akbaş 2 Ekmek Fırını, Ege Mahallesi Karakaş Sokak`ta Tunç 2 Ekmek Fırını, 2. Gündoğan Mahallesi Atay Caddesi`nde Tunç Ekmek Fırını, Oruç Gazi Mahallesi Altay Caddesi`nde Akbaş 1 Ekmek Fırını, Toygar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi`nde Bacanaklar 2 Ekmek Fırını, Yeni Çarşı A Blok`ta Altın Ekmek Fırını, Yeni Çarşı B Blok`ta Star Ekmek Fırını.

Üçüncü gün ekmek çıkaracak nöbetçi fırınlar: Ali Hikmet Paşa Mahallesi Tarlabaşı Caddesi`nde Akbaş 2 Ekmek Fırını, Ege Mahallesi Karakaş Sokak`ta Tunç 2 Ekmek Fırını, 2. Gündoğan Mahallesi Atay Caddesi`nde Tunç Ekmek Fırını, Kasaplar Mahallesi Anafartalar Caddesi`nde Nur Ekmek Fırını, Oruç Gazi Mahallesi Altay Caddesi`nde Akbaş 1 Ekmek Fırını, Toygar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi`nde Bacanaklar 2 Ekmek Fırını, Yeni Çarşı B Blok`ta Star Ekmek Fırını.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber