Sel mağduru esnafların prim borçları 1 yıl ertelendi

Samsun'da meydana gelen sel felaketlerinin yaralarını sarmak için herkes seferber oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, sel mağdurlarına gerekli yardımları yaparken, kamu kurumları ve yerel yönetimler ise benzer afetin yaşanmaması için alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Selde zarar gören esnaflara bayram müjdesi ise Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB)'tan geldi. Yaşanan sel felaketinde maddi zarar gören ve mağdur olan esnaf ve sanatkarların prim borçlarını 1 yıla kadar erteleme kararı alındı.

Canik ve Atakum başta olmak üzere Bafra, Alaçam, Ondokuz Mayıs, Ayvalık ve Salıpazarı ilçelerinde meydana gelen sel felaketinin ardından harekete geçen SESOB, Samsun Valiliği ve ilgili kurum ve kuruluşların tespitleriyle büyük zarar gören esnaflara nakdi yardımlarda bulunmuştu. Ancak esnafların beklediği haber ise yeni geldi. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği girişimleriyle TESK tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'na yapılan yazışmalar neticesinde selden zarar gören esnafların prim borçlarına erteleme imkanı getirildi.

Prim borcu ertelemesinden faydalanmak isteyen sel mağduru esnafların, mağduriyetlerini belgelendirmek kaydıyla SESOB'a müracaat etmesi gerekiyor. Böylelikle afet tarihinden önce, afetten itibaren tahakkuk edecek 3 aylık ve afetin meydana geldiği tarihten itibaren 1 yıla kadar prim borçları ertelenebilecek.

Konuyla ilişkin açıklama yapan Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, "Selden zarar gören esnaflarımızın sıkıntılarını asgari düzeye indirmek için başından beridir çalışıyoruz. İmkanlarımız çerçevesinde bu hafta itibariyle selden büyük zarar gören esnaflarımıza gereken nakdi yardımları gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu yardımların bayram öncesine yetiştirilmesi çok anlamlı oldu. Diğer yandan TESK ile yürüttüğümüz yazışmalar neticesinde esnaflarımız talep etmeleri halinde prim borçlarını erteleyebilecek. Gerekli bilgiler SGK'nın ilgili kurumlarından alınabilir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber