Kaplan Kardeşler Camii tekbirlerle açıldı

Gaziantep'te hayırsever Kaplan ailesi tarafından Yeşilkent Mezarlığı'nın yanında yaptırılan Kaplan Kardeşler Camii'nin açılışı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan tören, Kur'an tilavetiyle devam etti. Törende konuşan Bakan Şahin, ?Camiler birer eğitim kurumlarıdır. Buralar birleştirme ve birlikte saf tutma mekanlarıdır. Bizim de insanoğlu olarak buradan gerekli feyzi ve dersi çıkarmamız lazım. İşte bugün bu cami açılışında bu manevi iklimde bunu hatırlamamız, bunu hatırlatmamız, bunu yaşamamız, bunu yaşatmamız, gençlere öğretmemiz bir o kadar önemli ve kıymetlidir.? dedi.

Yeşilkent Mezarlığı'nda camiye ihtiyacın olduğunu ve bu ihtiyacı da Kaplan ailesinin karşıladığını ifade eden Gaziantep Valisi Erdal Ata da artık vatandaşların rahatça ibadet edebileceklerini vurguladı.

Camiyi yaptıran ve hiçbir masraftan kaçmayan Kaplan ailesine teşekkür eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise şunları söyledi: ?Mezarlığımızın içinde bulunan bu mekanda bir cami ihtiyacı hasıl olmuştu. Kaplan ailesine rica ettik. Kendileri hem Gaziantep'in iftiharı bir sanayici aile, hem de hayırseverlikleriyle ünlülerdir. Kaplan ailesi bu talebimizi en kısa zamanda ve en iyi bir şekilde gerçekleştirdi. Camiyi biraz sonra gezeceksiniz Gaziantep'te birçok yere örnek olabilecek bir güzelliktedir.?

Cami eksikliğini tamamlamaktan duydukları mutluluğu dile getiren işadamı Selahattin Kaplan, ?Biz Kaplan ailesi için mutlu, sevinçli ve onurlu bir gündür. 1995 yılında hizmete açılmış olan Yeşilkent Mezarlığı'nda bir caminin olmaması büyük bir eksiklikti. Buraya cenazelerini getiren vatandaşlar sadece cenaze namazı kılıp cenazelerini kaldırıyorlardı. Büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük. Bin 800 kişi kapasiteli camimizi inşa ettik.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından cami tekbirlerle açıldı. Açılış sonrasında Bakan Şahin ve protokol üyeleri camiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber