Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri arttı

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan ayında halkın güvenilir gıda tüketmesi, sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi için gıda denetimlerine aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Müdürü Kadir Güven, "Müdürlük olarak gıdanın her aşamasında, ilk üreticiden en son tüketiciye kadar ürün güvenliği anlayışı ve kanunlar çerçevesince halk sağlığının ve menfaatlerinin korunması amacıyla, gıda tüketiminin her alanda artış gösterdiği Ramazan ayında da denetimler sürdürülmüştür." dedi.

Güven, özellikle Ramazan ayı dolayısı ile denetimleri sıkılaştırdıklarını belirterek, "Bu hafta merkez ve ilçelerde eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde, 300 adet bakkal, market, büfe, şarküteri, 92 adet et ve süt ürünleri üretim ve satış yeri, 110 adet unlu mamuller tatlı ve pastacılık ürünleri satış ve üretim yeri, 2 adet şekerleme üreten iş yeri, 208 adet fırın ve pide üreten iş yeri, 136 adet lokanta ve yemek üreten işyeri, 4 adet kafeterya ve kahvehane olmak üzere toplam 852 adet gıda işyeri denetlenmiş olup, bu denetimler esnasında 14 adet muhtelif gıda numunesi alınarak ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir. Denetimler esnasında gıda üretim ve satışı uygun bulunmayan işyerleri ile kayıtsız üretim yapan toplam 8 adet işyerine Kanunlar uyarınca idari para cezası uygulanmıştır. Vatandaşlarımız gıda ile her türlü şikayetlerinde ALO 174 gıda hattına arayarak bildirmeleri gerekmektedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber