Edremit Körfezi'ne katı atık tesisi

Körfez Belediyeler Birliği ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Edremit Körfezi'nde katı atık tesisi yapılması konusunda karar alındığını ve çalışmaların bayramdan sonra başlayacağını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Körfez Belediyeler Birliği Akçay Belediyesi Meclis Salonu'nda toplandı.

Akova, burada yaptığı konuşmada, Edremit'e yapılması planlanan katı atık projesi ile ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Tesisin Burhaniye ilçesine bağlı Çallı köyünde kurulması yönünde karar alındığını belirten Akova,

"400 dönüm alana ihtiyaç var. Valimizin destekleriyle 3 ayrı yer tahsisi gerçekleştirdik. Açık cezaevi yapımı için ayrılan yeri de bize ayırabileceklerini bildirdiler. Beklemedeyiz" dedi.

Projeyi AB Katılık Öncesi İşbirliği (İPA) Projesi ile hayata geçireceklerini ifade eden Akova, şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki 17 birliğe bu imkan tanındı ve bizler ilk seçilenler arasındayız. Mutabakat imzalandı ve adımlar atılacak. Tesis İPA fonları istifadesiyle ilerleyecek. Projenin yüzde 85'ini AB, kalan 15'ini de devletimiz karşılayacak. Devletin karşılayacağı kısım ise daha tam netleşmedi. Projede her türlü sorun çözüldü. Bayram sonrası işe başlanacak. Proje çizimi firmaya ihale edildi. Bu firma incelemelerde bulunuyor. İstatistikler ediniyor. Bu proje kapsamında Edremit Körfezi'ndeki 5 ilçe ve 10 beldenin çöpleri ayrıştırılıp toplanacak. Bizler, Özel İdare'nin ve köylerimizin de bu projeye dahil olmalarını istiyoruz."

1991 yılında kurulan Körfez Belediyeler Birliği'nin en büyük projesini hayata geçirmeye hazırlandıklarını anlatan Akova, "Bundan sonra projeler önümüze gelecek ve depolama alanları ve inşaat alanı aktarma istasyonu ihale edilecek. Bu arada belediyeler vahşi depolamalarını düzenli bir hale getirmekle bu projeye yardımcı olabilirler. Yani tedbir alabilirler. Bu dev proje 2014 yılında tamamlanacak. Kaba taslak tahmini maliyeti ise 16-17 milyon avro olacak" diye konuştu.

Muhabir: Edremit / Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber