Mesire yerleri stresten uzak bayram geçirmek isteyenleri bekliyor

Mesire yerleri, Ramazan Bayramı'nda şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda, tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyenleri ağırlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ormanlar eğlenme, dinlenme ve boş zamanları değerlendirme imkanı sağlamasının yanı sıra havası, suyu, tabii görünümleri ve sakin ortamı ile özellikle şehirlerde yaşayan insanlar için cazibe merkezleri oluyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı şehir hayatının stresinden kaçmak isteyenler için oluşturulan ve şehirlere yakın alanlarda 11 bin 180 dekar alan üzerinde tesis edilen, 111 adet şehir ormanı vatandaşlara hizmet veriyor. Şehir ormanlarının yanı sıra 136 bin 670 dekar alan üzerine inşa edilen bin 413 adet mesire yeri de yine aynı şekilde halkın ihtiyaçlarını karşılıyor.

MESİRE YERLERİNDE GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı vatandaşların Ramazan ayında olduğu gibi bayramda da herhangi bir aksilik yaşamadan huzur içinde mesirelik alanları kullanmaları için gerekli tedbirleri aldığını açıkladı. Sahada bulunan bütün tesislerin bakım ve tadilatları yapılarak kullanır hale getirilirken, alanlarda çöpler temizlendi. Yeteri kadar görevli hazır bulundurularak, kılık kıyafetlerinin düzgün olması, güler yüzlü ve kibar davranılması konusunda gerekli tedbirler alındı. Bununla beraber vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edecek her türlü duruma karşı gerekli güvenlik tedbirleri de sağlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bütün Türkiye'de şehir ormanları, tabiat parkları ve mesire yerleri kurduklarını ifade ederek, ?Eskiden şehir ormanlarına insanlar giremiyor, istifade edemiyordu. Ağaç sevgisini vatandaşlara yerleştirmenin yolu, şehir ormanlarının halka açılmasından geçiyor. Vatandaşlarımız şehir ormanlarında ve mesire alanlarında yeşile olan ihtiyacını gideriyor. Çoluğu ve çocuğuyla hoşça vakit geçiriyor.? dedi.

"CARETTA CARETTALAR İÇİN SAHİLLERDE DAHA DİKKATLİ OLALIM"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca sahillerde 21 adet alanın önemli deniz kaplumbağaları yuvalama sahası olarak tespit edildiğini kaydederek, bu yıl yaklaşık 2400 caretta caretta yuvası tespit edildiğini, vatandaşların yavru çıkışlarının devam edeceği 30 Eylül tarihine kadar sahillerde daha dikkatli olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber