Artık saç dökülmesi ve saçsızlık çözümsüz değil

Saç dökülmesinde genetik etkenlerin ilk sırada yer aldığını belirten Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Tufan Soydan, saçsızlığın çözümsüz olmadığını söyedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı açıklama yapan Dr. Ali Tufan Soydan, erkek ve kadınlardaki saç dökülmesi ile kaybının değişik şekillerde ortaya çıkma nedenlerini iki cins arasındaki hormonların farklı oluşuna bağladı. Erkek tipi saç dökülmesinin tepe ve alın bölgesinde ortaya çıkmasının nedenini, bu bölgede bulunan kıl köklerinin erkeklik hormonuna aşırı duyarlı olmasıyla açıklayan Soydan, şu bilgileri verdi: "Buna karşın ense bölgesi ve iki kulak arasında kalan kısım hormonal değişimlere dirençlidir. Bu nedenle bu bölgelerde saç dökülmelerine çok rastlanılmaz. Saç ekim ve nakil işlemlerinde ense ve iki kulak arasında kalan saçlar kullanıldığından ekim sonrasında saç kaybı oluşmaz. Çünkü bu saç kökleri hormonal değişimlerden etkilenmez."

Menopoz sonrası ortaya çıkan kadınlardaki hormonal değişiklikler nedeniyle saçlarda cansızlık, güçsüzlük dökülme gibi problemlerin görülebileceğini ve kadınlarda ortaya çıkan saç dökülmelerinde mezoterapi yöntemlerinin etkili olacağını belirtti.

Soydan, saç ekiminde en çok tercih edilen FUE tekniği saç ekim yöntemi ile ilgili şunları dile getirdi: "Dikişsiz saç ekimi yöntemi adını da verebileceğimiz bu yöntemde ense bölgesinde bulunan saçlar 1 milimetrelik özel iğneler ile alınır. Bu yöntemde şerit halinde saç çıkarılmadığından ileriki dönemde ense bölgesinde iz kalmaz. Tek tek alınan saç kökleri yine aynı yöntemle saçların kaybedildiği bölgeye nakledilir. Ense bölgesinde yeterli sıklıkta saça sahip olmayan kişilerde bu yöntem kullanılarak göğüs, sırt ve karın bölgesinden de kıl kökü almak mümkün olmaktadır. Ekim sonrası iz bırakmaması ve daha kısa sürede iyileşme göstermesi bu yöntemin en önemli avantajıdır."

Ense bölgesinden, dökülmeye dirençli bölgeden alınan saçların köküne zarar vermeden 2 ve 3'lü ünitelere ayrılarak dökülmeye uygun bölgeye yapılacak ekim işlemini ?FUT? yöntemi olarak tanımlayan Soydan, cerrahi işlem öncesi saçların alınacağı bölge üzerinde yoğunluk hesaplaması yapıldığını ve alınacak şeridin boyutlarının belirlendiğini kaydetti. Soydan, şeridin çıkarıldığı ense bölgesinin özel dikişlerle dikildiği ve bu bölgenin saçlı deri içinde kaldığından saçların çok kısa kestirilmediği sürece dışarıdan belli olmayacağını ifade etti.

İşlem tamamlandıktan sonra saçların ve saç derilerinin temizlendiğini belirten Soydan, "3 gün bandaj ve pansuman uygulaması yapılır. Pansumanlar çıkarıldıktan sonra saçlarınızı yıkamanıza izin verilir. Bu dönemde aşırı sert hareketler yapmadan losyon ve şampuanlar ile hafifçe masaj yaparak saçlar yıkanabilir." dedi.

Saç ekim operasyonun ekilecek greft sayısına göre farklılık göstermekle birlikte 4-8 saat süren bir işlemle gerçekleştiğini anlatan Soydan, saçların, ekim işleminden 15- 20 gün sonra dökülmeye uğrayabileceğini ancak endişelenecek bir durumun olmadığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber