Bakan Şahin'e Hakkari'de saldırı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan İdris Naim Şahin çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye geldi. Bakan Şahin esnaf ziyareti sırasında bir grup tarafından protesto edildi.

Tarifeli uçakla Van'a gelen Bakan Şahin daha sonra karayoluyla Hakkari geçti. Bakan Şahin'in konvoyuna helikopterler de havadan eşlik etti. Beraberinde İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Jandarma Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Çöpten, Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Kurmay Albay Şevket Tekin, Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik ve Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tombul ile Hakkari'ye gelen Bakan Şahin, Depin kontrol noktasında Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Yüksekova 3'ncü Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, kurum amirleri tarafından karşılandı.

Daha sonra zırhlı araçların eskortluğunda Hakkari şehir merkezine geçen Bakan Şahin, iftarını bir otelde açtı. Daha sonra esnafları ziyaret eden Şahin, esnaflar ile ayak üstü sohbet etti. Yerel bir gazete matbaasına geçen bakan, gazeteyi inceledikten sonra cadde de bir süre gezip Bayram alışverişi yapan vatandaşların sorunlarını dinledi. Cumhuriyet caddesi üzerinde bir kırtasiye önüne oturan Bakan Şahin, yanına yaklaşan çocuklara isimlerini sordu. Çocuklara korumalar tarafından Bayram harçlığı verildi. Bazı vatandaşlar ise Bakan Şahin'in yanına gelip sorunlarını ve sıkıntıların iletti. Bakanın beraberindekiler vatandaşların aktardığı problemleri not etti.

Çarşı merkezine gezen Bakan Şahin terör örgütü sempatizanı bir grup tarafından protesto edildi. Protestocu grup taş atmasına polisler gaz bombası ile müdahale etti. Protestolar sırasında yaklaşık 20 dakika bir işyerinde bekleyen Bakan Şahin daha sonra valilik konutuna geçti.

Kısa süreli bir gerginliğin ardında vatandaşlar tekrar işyerlerini açtı. Bazı mahalleler arasında ise küçük çapta olaylar devam ediyor. Çıkan olaylarda bir polis memuru hafif bir şekilde yaralandı. Olaylarda 20 vatandaş da atılan gaz bombasından etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Bakan Şahin geceyi Hakkari'de geçirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber