Şehidin Kıbrıs Gazisi babası: Bu genç yaşta gitmesine yürek dayanmıyor

Hakkari'de, PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can'ın Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin Kıbrıs Gazisi olan babası Zeki Can, oğluyla en son 2 gün önce görüştüğünü ve yerinin rahat olduğunu söylediğini belirtti. ?Vatan sağolsun' diyen baba Can, birlik beraberlik vurgusu yaparken, ?Bu genç yaşta gitmesine de yürek dayanmıyor.? dedi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş'un şehadet haberi, Şehitkamil ilçesine bağlı Özgürlük Mahallesi'nde oturan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Anne Hatice Can haberi alır almaz fenalaşırken, sağlık yetkilileri tarafından hastaneye kaldırıldı. Baba Zeki Can da evinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Askeri yetkililer tarafından teselli edilen ve Kıbrıs Gazisi olduğu öğrenilen baba Can, oğluyla en son 2 gün önce görüştüğünü belirterek, ?Şu anda yerim iyi rahat dedi. Tabi, onlar açık veremez. Bu askeri iş. Kendi de özel tim olduğu için ne yaptıklarını söylemezler. Bana iyi olduğunu söyledi.? diye konuştu.

Şehidin evini ziyaret eden Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da baba Can'ın elini öperek başsağlığı diledi. Baba Can, burada Turan'la yaptığı konuşmada ?Vatan sağolsun' derken, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Oğlunun genç yaşta şehit düşmesine de yüreğinin dayanmadığını kaydeden baba, gözyaşlarını gizleyemedi. Kaymakam Turan da acılı babayı teselli etmeye çalıştı.

Öte yandan, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can'ın, 6 ay önce Batman'da vatani görevini tamamladıktan sonra, girdiği uzman erbaşlık sınavını kazanarak Hakkari'de göreve başladığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber