Zammın maliyeti 2.7 katrilyon

Haber Giriş : 21 Ağustos 2005 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, 2.5 milyon memura yapacağı zammın maliyetini hesapladı. Hesaplamalara göre toplam zam oranı yüzde 5.3 olacak ve bu rakamın bütçeye bir yıllık yansıması 2.7 katrilyon lirayı bulacak

YAKLAŞIK 2.5 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmelerde 2006 yılı zam oranı şimdiden şekillenmeye başladı. Toplu görüşmelerin ilk turunda mali hakları görüşmek üzere oluşturulan komisyon çalışmalarını tamamlayarak memura 2006 yılı zam bütçesini sundu. Komisyon toplantılarında memura, bütçe gerçekleri çerçevesinde, ilk 6 ay yüzde 2.5, ikinci 6 ay yüzde 2.5 olmak üzere kümülatif yüzde 5.3 oranında zam önerildi. Zammın maliyetinin 2.7 katrilyon olacağı hesaplandı.

n BÜTÇE AŞILMAYACAK

MEMURUN taleplerinin masaya yatırıldığı toplantıda, ?seyyanen zam', ?ücret dengesizliğinin giderilmesi', ?düşük ücretliyle yüksek ücretli arasındaki farkın azaltılması' gibi taleplerin de 2.7 katrilyon liralık zam bütçesi içerisinde değerlendirilebileceği vurgulandı. Uzmanlar, ?Toplu görüşmelerde zammın verilme şeklinde varılacak mutabakatları, 2.7 katrilyonluk bütçe içerisinde değerlendirebiliriz. Bu rakamı hiçbir şekilde aşamayız' mesajını verdiler.

n KADEMELİ ZAM ÖNERİSİ

MEMURUN mali haklarının görüşüldüğü toplantıda, sendika temsilcilerinin, ?Zamma ayrılan bütçeyi biraz daha artırın' talepleriyle karşılaşan hükümet yetkilileri, bunun mümkün olmayacağını söylediler. Memurun, ?Seyyanen zam verin, taban aylığı açlık sınırının üzerine yükseltelim. Zammı, bu yıl içerisinde taksitler halinde alalım' taleplerine ise yetkililer, bu konuda çalışma yapılabileceği yanıtını verdiler. Ayrıca memurlar hükümete, ?Memur zammı bütçesinden bazı kalemleri çıkarın' önerisini getirecek. Memur zammı bütçesi içinde yer alan dul ve yetim aylıkları, öğrenci harçları, mahalle ve köy muhtarlarının maaşları, cumhurbaşkanı, milletvekili maaşları gibi kalemler var.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber