Uyuşturucudan Almanya'dan kaçtı Türkiye'de yakalandı

Adana'da suda boğularak hayatını kaybeden bir öğrencinin babası tarafından uyuşturucuya alışmaması için Almanya'dan Türkiye'ye getirildiği ancak lisede okurken uyuşturucuya alıştığı ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyhan Nehri Regülatör Köprü ayağında 5 Ağustos günü Savaş Uslu (24) ve Engin Göncel (24) isimli iki arkadaş balık avlarken takılan oltayı çıkarmak için girdikleri nehirde boğularak hayatını kaybetmişti. İki arkadaşın uyuşturucu bağımlısı olduğu ve balık avlamadan öncede eroin aldıkları tespit edildi. Boğulan arkadaşlardan Engin Göncel'in hayat hikayesi ise yürekleri dağladı. Göncel'in babası Atilla Göncel, 1977 yılında çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlamak için Almanya'ya giderek burada tekstil fabrikasında işe başladığını belirterek, "10 yıl sonra Engin dünyaya geldi. Ancak benim etrafımdaki bütün arkadaşlarım eroin kullandığı için benim çocuklarımda alışır diye tedirgin oluyordum. Bir süre böyle devam ettikten sonra Engin 8 yaşına geldiğinde 1996 yılında Almanya'dan Türkiye'ye oğlum uyuşturucuya alışmaması için kesin dönüş yaptım" dedi. Kesin dönüşün ardından memleketi Adana'ya yerleştiğine dikkat çeken Göncel, şunları kaydetti:

"Memleketimiz daha temizdir oğlum burada uyuşturucuya alışmaz diye geldim, ancak öyle olmadı. Beni uyuşturucudan kilometrelerce kaçtım ama o bizi memleketimizde oğlumun okulunda buldu. Benim biraz ailevi problemlerim vardı oğlumla fazla ilgilenemediğim dönemde o lisede okurken kafasını toparlama bahanesiyle eroine alışmış. Ben fark ettiğimde artık çok geç olmuştu. Yine de onu tedavi ettirmek için hastanelere götürdüm ama Türkiye'de uyuşturucu bağımlıların tedavisinde devlet yetkilileri yetersiz kalıyor. Oğlumun çaresizce gözümün önünde erimesini izledim."

Eroin konusunda ailelere çok görev düştüğünü anımsatan Göncel, "Ben oğlumla yeteri kadar ilgilenemedim. Kabahatin büyüğü bende. Ben uyuşturucu bağımlısı olan bir çocuğun babası olarak aileleri çocuklarının en ufak sorunlarında onların yanında olsunlar. Her zaman onlara sahip çıksınlar. Yoksa oğlunuz gözünüzün önünde erir gider siz hiçbir şey yapamazsınız. Oğlumun yok olmasında en çok ben suçluyum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber