Universiade 2005 bu akşam sona eriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2005 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian, UNIVERSIADE 2005'in muhteşem geçtiğini söyledi.

UNIVERSIADE 2005'in son gününde düzenlenen basın toplantısında konuşan Killian, oyunlara, 131 ülkeden 7 bin 805 sporcunun katıldığını belirtti.

Diğer oyunlarla kıyaslandığında bunun bir rekor olduğunu vurgulayan Killian, "Oyunların internet sitesini her 30 saniyede 1 kişi ziyaret ediyor. Bu rakamlar gösteriyor ki, İzmir'i herkes seviyor. Muhteşem bir UNIVERSIADE yaşadık. Yüzmede 16 oyunlar rekoru kırıldı. Bunun da önemi büyük. Organizasyon komitesi gurur duyabilir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da özellikle İzmirlilerin tribünleri ve meydanları doldurmasının takdire değer olduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar yapılmış en büyük organizasyondu. Başarı sağlayarak önümüze yeni ufuklar açtık" diye konuştu.

Oyunlar Genel Koordinatörü Taha Aksoy, bir gazetecinin açılış töreninde Atatürk'e yer verilmemesine yönelik eleştirileri hatırlatması üzerine, "Bilgiyi eksik alarak, biraz da duygulara kapılarak bir eleştiri bombardımanına uğradık. Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum" dedi.

Burada art niyet aramanın yanlış olacağını vurgulayan Aksoy, kapanış töreninde seyircilere .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber