Başbakan Erdoğan: Hem dünyada hem de ebedi alemde bunun bedelini ödeyecekler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu saldırıları gerçekleştiren zalimler bunun bedelini hem bu dünyada hem de ebedi alemde ödeyecek." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, dün Rize'deki evinde kalp krizi geçirerek 76 yaşında hayatını kaybeden teyzesi Meliha Er'in Rize'deki cenaze namazına katıldı. Merkez Şeyh Camii'nde kılınan cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, AK Parti Rize milletvekilleri, merhumenin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Yusuf Doğan kıldırdı.

Cenaze namazının ardından açıklama yapan Başbakan Erdoğan, merhume teyzesiyle anne evlat ilişkisi içerisinde olduğunu ifade ederek, "Malum, teyze anne yarısıdır der büyüklerimiz. Bizim değerler sistemi içerisinde de böyledir. Teyzem, 6 erkek evladını hassasiyet içerisinde yetiştirerek vatana kazandırmıştır. Teyzeme Allah'tan rahmet diliyorum. Buraya, cenaze namazına gelen herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

"BAYRAMI BAYRAM GİBİ YAŞAYAMADIK"

Erdoğan, bayramda ülke genelinde meydana gelen olaylara dikkat çekti. Erdoğan, "Bu bayram hakikaten bayram gibi yaşayamadık. Bir tarafta Gaziantep'teki bombalı saldırı olayı ve bu saldırıda hayatını kaybeden 9 vatandaşımız, diğer tarafta ise Şırnak'ta görev devir teslimine giderken şarampole yuvarlanarak şehit olan 9 asker ile 1 koruyucumuz bayramı buruk yaşamamıza neden oldu. Bugün de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bakanımızın değerli validesini hakka uğurladık. Bizim bu ülkede terörle mücadelede sorumluluk alan herkesle bu sorumluluğu paylaşmaya hazır olduğumuzu hep ifade ettik. Kapımızı kimseye kapatmadık. Söyleyecek sözü olanlara kapımız açıktır. Yeter ki sözünün önemi olsun. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan yılmak yok. Bu bir matematik olayı değil iki kere iki dört diyesin. Bu sosyal bir vakadır ve zalimlerle mücadele ediyorsun. Bu mücadele sonuna kadar sürdürülecek. Gaziantep'te yavrucuk gitti. Dün 12 yaşında bugün 1,5 yaşında yavrucuklar saldırılarda öldü. Bunun bedelini bu zalimler bu dünyada da ödeyecek ebedi alemde de ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, kılınan cenaze namazının ardından teyzesinin defnedileceği Güneysu ilçesine bağlı Pazarköy'e geçerek buradaki akrabalarına başsağlığı diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber