DPT, Kamu Yönetimi Temel Kanunu'ndaki gecikme nedeniyle bunlara bağlı eylemlerin gerçekleştirme sürelerinin 6 ay uzatılması konusunda Acil Eylem Planı'nda revizyon çalışması başlattı.
Edindiği bilgiye göre, Acil Eylem Planı'nda yer alan eylemlerden 20'si otomatik olarak, yaklaşık 10 tanesi de dolaylı olarak Kamu Yönetimi Temel Kanunu ile ilişkili konumda bulunuyor.
Kanunun çıkışındaki gecikme ile birlikte gelecek ay süreleri dolacak bu eylemlerde süre uzatımı için bir revizyon yapılması gündeme geldi. DPT bu konudaki hazırlıklara başlarken, özellikle kurumsal yapılanmaya ilişkin eylemlerin 6 ay süreyle uzatılması üzerinde duruyor.
Revizyon yapılırken, yapılmasının anlamı kalmayan bazı eylemlerin de Plan'dan çıkarılması hedefleniyor. Hangi eylemlerin Plan'dan çıkarılacağı uygulamacı kuruluşlardan gelecek yanıtlara göre şekillenecek. Yaklaşık 1 aylık sürede revizyon çalışmalarının tamamlanması hedeflenirken, Acil Eylem Planı'nın revize edilmiş halinin Bakanlar Kurulu'na sunulması bekleniyor.
Yeni hükümetin bir yıl içinde yapacağı icraatları içeren Acil Eylem Planı,
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer 58. hükümeti kurma görevini Abdullah Gül'e
verdiği sırada (16 Kasım 2002), AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan
tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. AK Parti'nin ekonomi kurmayları Abdullah
Gül, Abdüllatif Şener, Ali Coşkun, Hilmi Güler ve Erkan Mumcu'nun içinde bulunduğu
bir ekip tarafından hazırlanan Plan, önceliklerine göre 1 ay, 3 ay, 6 ay ve
1 yıllık hedefleri içine alıyordu.
zaman