24'lük direk, kara treni gölgeledi

Amasya'da tren garı bahçesine dikilen 24 metre uzunluğundaki reklam direği, bahçedeki sembolik kara treni gölgeledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Duruma tepki gösteren çevredeki iş yeri sahipleri, direğin kaldırılmasını istediler. Uzun yıllardır Amasya Tren Garı'nın karşısındaki iş yerinde terzilik yaptığını belirten Sinan Emiroğlu, "Tren garının bahçesindeki kara trenin önüne TCDD'nin tanıtımını yapacağı düşünülen 24 metre uzunluğunda yaklaşık 1,5 metre çapında bir direk konuşlandı. Altına da çelik tellerle çevrili kulübe yapıldı. Oysaki bu tanıtımı yıllardır gar binasının avlusunda bulunan kara tren yapıyordu. Bu direğin dikilmesine ve kara trenimizin gölgelenmesine razı değiliz" dedi.

Direğin ucuna bir GSM firması tarafından baz istasyonu kurulmaya başlandığını, altındaki tellerle çevrili kulübenin de bu amaçla yapıldığını iddia eden Emiroğlu, "Biz bundan halk olarak rahatsızız. Valiliğe yürüyeceğiz, derdimizi anlatacağız. Cumhuriyet treninin yanına diktiler bu ucubeyi. Trenin görüntüsünü bozuldu ve çirkin bir görüntü oluşturdu" diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin bu görüntüye izin vermemesini isteyen esnaf Seyfi Üstün de, "Amasya bir tuzim kenti. Böyle mi tanıtım yapacağız? Bunu kurarken halkın, bizlerin görüşü alınması gerekiyordu. Anket yapılması gerekiyordu. Şimdi baz istasyonu aletleri getirildi. Kurmaya başladılar. Oldu, bittiye getirilmesine izin vermeyeceğiz. Gerekirse imza kampanyası başlatacağız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber