Nevşehir'de Türkiye Kamu-Sen üyelerinden teröre tepki

Türkiye Kamu Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, artan terör olaylarına karşı Türk milletinin birlik ve beraberliğinden taviz vermemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı iş kollarının temsilcileri ve üyeleri ile birlikte Atatürk Bulvarı üzerindeki Gülbahçe önünde bir basın açıklaması yaptı. Sendika üyelerinin ellerindeki ?Kahrolsun PKK', ?Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' ve ?Kelle Değil Şehit O' afiş ve pankartlarıyla katıldığı basın açıklamasında Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, son günlerde artan hain terör olayları nedeniyle tüm Türkiye'nin derin bir üzüntü içinde olduğunu söyledi.

Bir taraftan mayınlı tuzaklarıyla Mehmetçikleri şehit eden teröristlerin, diğer taraftan da Gaziantep'te sivil vatandaşlara yönelik olarak düzenledikleri bombalı saldırı ile 9 masum vatandaşın ölümüne, 69 vatandaşın da yaralanmasına neden olduğunu belirten Çetin, terör kurbanları arasında çocukların da bulunduğunu hatırlatarak bu eylemleri gerçekleştirenlerin akıttıkları kanda boğulacaklarını kaydetti. Çetin: ?Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız. Öncelikle terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken susanları nefretle lanetliyoruz. Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye, bizi bize düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Türk milleti artık sabrının sonuna gelmiştir ama büyüklüğün göstergesi de kimsenin dayanamadığı acılara dayanmak, kimsenin gösteremediği sabrı göstermektir. Ancak, terör belasının bu boyutlara gelmesinde etkili olan olayları da görmezden gelemeyiz. Yıllardır terörle mücadelede yanlış yol ve yöntem izlendiğini haykırdık. Terör sorununun, Kürt sorunu olarak tanımlanmasıyla başlayan, açılım safsatasıyla devam eden süreçte, Türk Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen Habur Olayı, Oslo görüşmeleri, bazı milletvekillerinin terör örgütünü masum gösterme çabaları ve terörist- milletvekili kucaklaşması, caniler için en büyük cesaret kaynağı oldu. Yıllardır terör örgütü mensuplarına gösterilen hoşgörü, sonunda silahsız vatandaşlarımıza bombalı saldırı yapılmasına kadar varmıştır? dedi.

Konuşması sık sık sendika üyelerinin ?Mehmetçiğe Uzanan Eller Kırılsın ve Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganları ile kesilen Turgay Çetin, BDP milletvekilleri tarafından kucaklanan terör örgütü üyelerinin, buradan aldıkları güç ve bazı çevrelerin verdiği destekle eylemlerini artırdığını vurguladı. Çetin sözlerini şöyle sürdürdü;

? Komşumuz Irak'ta yaşanan otorite boşluğu ile palazlanan bu kanlı terör örgütünün, Suriye'de yaratılan kaosla daha rahat hareket imkânı bulması; bölgede silahlı kuvvetlerimize ağır silahlarla hain pusular kurmasına ve sivil vatandaşlarımızı dahi katletmesine yol açmaktadır.Gaziantep'teki bu saldırılar, bugüne kadar teröristle mücadele yerine müzakere yapan anlayışın gözden geçirilmesi zorunluluğunu ortaya koymuştur. Görülmektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti ile ve Türk milleti ile hesabı olanlar dört bir koldan saldırıyor. Bu devlet, bizim en değerli varlığımız. Bu devlete sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asli görevidir. Ancak öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli, bin yıllık kardeşliğimize gölge düşmemelidir. Terörle mücadele, uzun soluklu, kararlı ve etkili olmalıdır. Suçlu cezasını çekmeli, yaptığının karşılığını almalı ve belasını mutlaka bulmalıdır. Bunun dışındaki her uygulama, teröre davetiye çıkarmak anlamı taşımaktadır. Bu süreçte Türkü ile Kürdü ile Lazı ile bu milletin birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dimdik durduğunu, dost düşman herkes görmelidir. Devletimiz büyüktür ve terörü de terörün arkasındaki güçleri de alt edecek güce sahiptir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Gün; yaşadığımız acı ve öfke ile sağduyumuzu kaybetme değil; gün birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür. Türk milleti büyük bir millettir. Büyüklüğümüzü vakur duruşumuzla, olaylara gerçekçi yaklaşımımızla göstereceğiz. Terörü alet olarak kullanan dış güçlerin oyununa gelmememiz gerekmektedir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber