Mehmetçikler davul zurnayla uğurlanıyor

Bursa'dan vatani vazifelerini yerine getirmek için Türkiye'nin çeşitli illerine giden asker adayları, davul zurnayla birliklerine uğurlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son zamanlarda artan şehit haberlerine rağmen aileler oğullarını düğün yapar gibi askere gönderiyor. Bursa'dan 92/3 tertip askere gidecek olan gençler için aileler asker eğlenceleri düzenliyor. Bursa'nın her bir sokağında ve caddesinde rastlanan asker eğlenceleri konvoylar ile gelinen terminalde yerini hüzne bırakıyor. Bayrağa sarılı halde vatan görevine uğurlanan gençler, yakınları ile vedalaşırken göz yaşlarına hakim olamıyor. Uğurlamalarda teröre lanet yağıyor.

Acemi eğitimini yapmak için aynı gün askere gitmeye hazırlanan teyze oğulları Haydar Tunalı (20) ve Enes Marina (21), her Türk genci gibi vatani vazifelerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Son günlerde artan şehit haberlerine rağmen oğullarını askere göndermenin mutluluğunu yaşayan gözü yaşlı anneler ise yetkililerden bir an önce terör meselesini bitirmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber