Gençler için proje üretiyorlar

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin, şehre duyarlı gençlerin katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında meclise yeni katılan gönüllülere çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Kent Konseyi ofislerinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar, gençlik meclisi gönüllüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda genç katıldı. Gençlik Meclisi çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Darılmazlar, gençlerin şehrin sorunlarının çözümünde aktif rol aldığını söyledi.

Gençlik Meclisi'nin 16 yıldır faal bir şekilde çalışmalarını devam ettirdiğini belirten Darılmazlar, 23 Haziran 2009 tarihi itibariyle Bursa Kent Konseyi çatısı altında daha güçlü ve dinamik bir şekilde projeler geliştirdiklerini söyledi. Darılmazlar, ?Gençler için gençlerle beraber projeler üretiyoruz. Şehirdeki gençliğin, yerel yönetimlere aktif olarak katılmasını, sıkıntıların çözümünde rol almalarını ve yönetime katılmasında kurumsallaşmayı sağlıyoruz. Bursa için ?sürdürülebilir kalkınma' hedefleri dahilinde çalışmalar sürdürüyoruz. Bursa gençliğini, ulusal ve uluslararası arenada şehir düzeyinde temsil ediyoruz. Gençlerin bireysel inisiyatiflerinin gelişimine katkı sağlıyoruz.? dedi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi bünyesinde 6 çalışma grubu olduğunu ifade eden Darılmazlar, ?Siyaset Bilimi, İstihdam ve Kariyer, Sağlık-Çevre, Bilim-Teknoloji, Uluslararası İlişkiler ve Kültür-Turizm' çalışma grupları altında gönüllülerin ilgi alanlarına göre faaliyetler yaptığını ifade etti. Darılmazlar, sivil toplum çalışmalarına ilgi duyan tüm gençleri meclise katılmaya davet etti. Program, oryantasyon sunumuyla devam etti. Gençlik meclisine üye olmanın heyecanını duyan gönüllüler, çalışmalara aktif olarak katılacaklarını kaydetti.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber