Midyat'ta kalitesiz kömürle mücadele toplantısı yapıldı

Mardin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Midyat Belediyesi yetkililerince düzenlenen toplantıda hava kirliliğine neden olan kömürün alınmaması vurgulandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Midyat Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Çevre Şube Müdürü Derviş Gönüler, belediye zabıta ekipleri, apartman yöneticileri ile kömür satıcıları katıldı.

Toplantıda kömür alırken nelere dikkat edilmesi hakkında bilgi veren Çevre Şube Müdürü Derviş Gönüler, kömür alırken katı yakıt izin belgesi ile katı yakıt satış belgesi olan satıcılarda kömür alınması gerektiğini hatırlattı. Kalorisi 5 bin 500'ün üzerinde yakıt alınması gerektiğini vurgulayan Gönüler, hava kirliliğine neden olan ve kalorisi düşük yakıt yakan apartmanlara 8 bin 500 TL para cezası uygulanacağını kalitesiz yakıt satan satıcıların ise 8 bin 500 TL para cezası ile satış belgelerinin iptal edileceğini belirtti.

Hava kirliliği konusunda Mardin merkez, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde ?1. Grup hava kirliliği' sınıfında olduğunu hatırlatan Gönüller, ?Isınmadan dolayı hava kirliliğine neden olan birçok şikâyet aldık. EL birliğiyle havamızı temiz tutacağız ve hep birlikte mücadele edeceğiz.? dedi.

Toplantı sonunda katılımcılara telefon numarasını veren Çevre Şube Müdürü Derviş Gönüler, karşılaştıkları problemlere karşısında aramalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber