Orman yangınlarına karşı camilerden anons

Bursa'da orman yangınlarına karşı önlem alınması için camilerin hoparlörlerinden anonslar geçiliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

bağlı Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçe sınırlarındaki ormanlık alanların yangınlara karşı büyük risk taşıdığı için ek bir önlem olarak cami hoparlörlerinden anonslar yapılıyor. Yapılan anonslarda, ?Havaların sıcak ve rüzgarlı olması ile ormanlık alanların kuru olması yangın riskinin artmasına neden oluyor. Kesinlikle ormanlarda ve yakın yerlerde ateş yakılmaması gerekir. Yangın çıkması durumunda alo 177 orman yangın ihbar hattının aranması gerekmektedir? şeklinde anons geçiliyor.

Orhaneli merkez Durdubey camisinden yapılan anonslar merkezi sisteme bağlı tüm köylere yayın yaparak vatandaşa duyuruluyor. Orman yangınları açısından dağ bölgesi özellikle Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçeleri sınırlarındaki ormanlar büyük risk taşırken Doğancı barajı havzasından başlayarak güneyde Kütahya ve Balikesir sınırına kadar 150 bin hektar bütünlük içerisinde karaçam ve kızılçam ormanları bulunuyor. Dağ yöresi bölgesinde her yıl ortalama15 adet orman yangını meydana gelirken 14 ile 15 hektar ormanlık alan zarar görüyor.

Ormanların varlıklarının sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Orhaneli Orman İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu, ?Özellikle Ağustos ayının ikinci yarısı ve eylül aylarında orman içindeki Şüceyratın kuru olması Orman Yangın riski oluştururken, bunun yanında rüzgar ve sonbahar yağmurlarının geç olması daha da büyük risk meydana getirmektedir. Bu yıl 10 Orman yangınında 46 hektarlık alan zarar görmüştür.En büyüğü geçen haftalarda yaşanan dinamit yüklü bir aracın devrilmesi ve peşinden meydana gelen patlama ile doğrudan orman yangını başlamış sonucunda 40 hektarlık alan yanmıştır. Bu ve benzeri teknolojik kazalar büyük orman yangınları oluşturmakta ancak yangınların tamamına yakınında insan faktörü ön plana çıkmaktadır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber