TESK'den üyelerine hijyen eğitimi

Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken, amacın toplumun güvenilir gıda ihtiyacını karşılamak ve ihracatı arttırmak olduğunu kaydederek, "Üyelerimize, Yeni Gıda Mevzuatı, Personel Hijyeni, El Hijyeni, HACCP ve ISO 22000 konularında hijyen eğitimi toplantıları veriyoruz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 milyon esnaf ve sanatkar işletmesinin bağlı olduğu, kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliği haiz olan Tesk'in ülke genelinde en geniş örgütlenme ağına sahip olduğunu ve üyelerine çağın gerektirdiği her türlü bilgi donanımını verdiklerini belirten Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ülkemizdeki 52 bin gıda maddesi üreticisi ve 400 bin satış ve toplu tüketim iş yerinin büyük çoğunluğu, konfederasyonumuza bağlıdır. Dolayısıyla gıda sektörü ile ilgili çalışmalar kurumumuzu yakından ilgilendirmekte ve konfederasyonumuz çalışmaları içinde önemli bir paya sahip bulunmaktadır" diye konuştu.

Amacın toplumun güvenilir gıda ihtiyacını karşılamak ve ihracatı arttırmak olduğunu kaydeden Palandöken, "Gıda sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerde gıda güvenliğinin sağlanması, mevzuatla belirlenen yükümlülüklere uyumun gerçekleştirilmesinde bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri ayrı bir yer tutmaktadır. Ülkemizdeki işletmelerin sayısal olarak büyük çoğunluğunu teşkil eden mikro ölçekli olarak tanımlanan 1 ila 9 işçi çalıştıran işletmelerin toplam işletmelerin yüzde 94,4'ünü oluşturuyor. Konfederasyonumuzca, bu işletmelere, genel hijyen kurallarından, işletmecinin yükümlülüğü, ekipmanlar, alınması gereken izinler, denetimler ve cezai müeyyideler gibi pek çok konuda öncelikle bilgilendirme toplantılarının ilk üçü 9, 12 ve 14 Temmuz'da Antalya'da gerçekleştirilmiş olup 4 ve 5'inci toplantılar da 28 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirilecektir" dedi. Palandöken, Tesk bünyesindeki Birlik ve Federasyon Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel sekreterlerine yönelik olarak gerçekleştirilecek 'Yeni Gıda Mevzuatı, Personel Hijyeni, El Hijyeni, HACCP ve ISO 22000' konularındaki hijyen eğitimi toplantılarının devam ettiğini kaydetti.

Toplantıların 28 Ağustos 2012 Salı günü Bursa Kervansaray Termal Otel'de yapılacağı bildirilerek, 4 ve 5'incisi gerçekleştirilecek eğitimlerin ise Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık ile Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli tarafından verileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber