Gaziantep saldırısının ardından aranan araçlarla ilgili emniyete ihbar yağıyor

Gaziantep'te geçtiğimiz günlerde 9 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrasında aranan bombalı araçlarla ilgili olarak vatandaşlardan ihbar telefonları yağıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'teki bombalı araç saldırının ardından, istihbarat birimleri tarafından güvenlik birimleri uyarılarak değişik bölgelerde bombalı araçların olduğu yönündeki bilgiler üzerine polis tarafından bomba yüklü araçların yakalanması için çalışma başlatıldı. Bitlis'te ise duyarlı vatandaşlar şüphelendikleri kişi ve araçları anında emniyete ihbar ediyor.

Konuyla ilgili Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne her gün yüzlerce ihbar gelirken, polis ekipleri gelen ihbarları tek tek değerlendirerek ihbar edilen kişi ve araçlara anında müdahale ediyor. Yapılan ihbarlar üzerine vatandaşların güvenliği sağlamak için her gün şüpheli birçok araçta kontroller yapan polis ekipleri gece gündüz demeden gelen tüm ihbarları değerlendirerek kent merkezinde mobil görev yapıyor.

Öte yandan emniyete gelen tüm ihbarları değerlendiren yetkililer, vatandaşlardan bu konuda göstermiş oldukları duyarlılık ve hassasiyetten ötürü teşekkür ederken, karşılaştıkları şüpheli durumlarda emniyet birimlerini bilgilendirmelerini istedi.

4 AY ÖNCE BOMBA YÜKLÜ 2 ARAÇ ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Bitlis'te 24 Mart 2012 tarihinde 15 kadın teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda ele geçirilen dokümanlar incelenerek terör örgütünün eylemlerinde kullanılacağı tespit edilen bomba yüklü 2 araç, polisin başarılı operasyonu ile amacına ulaşmadan Tatvan'da ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber