Bitlis Belediyesi'nden kadınlara yönelik meslek kursları

Bitlis Belediyesi, Toplumsal Destek Merkezi Projesi kapsamında, ev kadınlarına hem sosyal hem de ekonomik destek sunmak üzere 3 ayrı branşta meslek kursu başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 55 kadın yer aldığı kurs kapsamında ebru sanatı, tek kırma ve keçe işleme branşlarında öğrenim görüyorlar. Kurslar için, Bitlis Belediyesi Sosyal Market Projesi'nden yararlanan ve herhangi bir geliri bulunmayan yoksul kadınların seçilmesine özen gösterildi. Kurs kapsamında ebru sanatı öğrenen kursiyerlerin hazırladıkları tablolar, Ramazan şenlikleri kapsamında gelen misafirlere hediye edilerek, stantlar açıldı.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, bayan kursiyerlerin el sanatları sayesinde ürettikleri ürünleri satarak gelir elde etmelerine yardımcı olacaklarını belirtti. Alaydın "Bitlis Belediyesi sosyal belediyecilikte örnek olmaya devam ediyor. Maddi durumu iyi olmayan bayanların seçildiği kurslarımızda ebru sanatı, tel kırma ve keçe işleminden yaptıkları ürünleri satacaklar. Bunun ilk sonuçları da alındı zaten. Ebru sanatı kursunda üretilen ebrular, belediyemiz 3. Geleneksel Ramazan Şenlikleri alanında kurulan el sanatları standında bir ay süreyle satışa sunuldu. Oldukça yoğun ilgi gören stantta satış da gerçekleştirildi. Tel kırma kursu ve keçe işleme kursundan elde edilen ürünler için de önümüzdeki günlerde kurs sonu sergisi düzenlenecek ve ürünler burada görücüye çıkacak" dedi.

Belediyesi Toplumsal Destekleme Projesi ikinci dönem kurslarına başvuruların ise 20 Eylül 2012 tarihinde başlayacağı ve ayrıca duyuru yapılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber