Palandöken'de engellilere özel park hazırlandı

Erzurum'un ilk ve özel engelliler parkı projesi Yenişehir Babadereli Ahmet Efendi parkında oluşturuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı Proje, Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından da destekleniyor. 70 bin liraya mal olan proje 7 bin 500 metrekareden oluşuyor.

'Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara' projesi kapsaman da yapılan parkın açılışı için geri sayım başladığını ifade eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum'da bir ilk olan park inşaatı alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bulutlar, ?Belediyemizce hazırlanan, ?Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara' isimli bu projeyle engelli vatandaşlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştıracağız.? dedi.

Bulutlar, ?Engellilerin toplumsal yaşamlarını kolaylaştıracak, umutlu olabilmelerini ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul, ortam ve olanakların oluşturulmasının sosyal belediyeciliğin önceliklerinden olduğunu bildiğimiz için böyle bir proje hazırlayarak SODES'e sunduk.? şeklinde konuştu.

Çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydeden Bulutlar, ?İlk olarak projeyi uygulayacağımız alan olarak en uygun alan olarak Yenişehir Babadereli Ahmet Efendi Parkı'nı seçtik. Bu parkımızı yeniden dizayn edilmek üzere ihalesini yaptık ve çalışma başlattık. Engelsiz parkımız yaklaşık 70 bin TL'ye mal olacaktı fakat maliyetimiz biraz daha arttı. Parkımız da engeliler için işaretli yürüyüş alanları, engelsiz çocuk oyun alanlar, spor aletleri alanı, oturma ve dinlenme alanları, kamelyalar gibi en küçük ayrıntılar dahi düşünülmüştür? ifadelerini kullandı.

Ayrıca parkta engelli olmayan vatandaşlar için de ikinci bir alan oluşturarak engelli ve engelsiz vatandaşların kaynaşması için adına ortam oluşturulduklarını belirten Bulutlar, ?Parkımız yaklaşık 7 bin 500 metrekareden oluşuyor. Parkımız söz verdiğimiz gibi zamanda vatandaşlarımızın hizmetine birkaç gün içerisin de sunmuş olacağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber