Yozgatlı 64 öğrenci, Seyyah Projesi kapsamında 3 günlük geziye çıktı

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Seyyah Projesi kapsamında 64 öğrenciye 3 günlük Samsun ve Bartın'a gezi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, yaptığı açıklamada gençlerin yaz tatillerin de serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak için gençlik faaliyetleri düzenlediklerini söyledi. Sapmaz, Doğa ve Deniz Kampları Antalya, Çeşme, Kuşadası, Kastamonu, Bolu, Ulu çınarın izin de Seyyah Projesi ile Yozgat'tan 32 öğrenci Bartın, 32 öğrencide Samsun olmak üzere 64 öğrenciye yönelik 3 günlük gezi düzenlediklerini belirterek, "Yozgat'tan bugüne kadar proje kapsamında 530 Yozgatlı gencimizi doğa ve denizle buluşturduk. Bu Ağustos dönemi,kız grubu olarak 8. Kafileyi de Yozgat tan göndermenin sevincini yaşıyoruz. Toplam da 750 civarı öğrenci göndermeyi planlamıştık hedefimize ulaşacağız. Gezilerimiz ücretsiz olup gezilerden dönen gençler devletimize bu imkanlardan dolayı teşekkür etmektedirler." dedi.

Gençlik Merkezinde enstrüman,(bağlama, gitar,)kurslarının Cumartesi ve Pazar günleri yoğun bir katılımla devam ettiğini ifade eden Sapmaz, "Talep edildiği takdirde ney ve keman kursları da açmayı planlıyoruz. Gençlerimiz istediği takdirde ve yeterli sayıya ulaşıldığında her türlü sanatsal kurs açmak düşüncesindeyiz. 11 başlık altında 50 ye yakın dalda Gençlik Merkezi olarak kurs açabiliriz. Merkezimizde bağlama, gitar, tiyatro, satranç, bilgisayar, dil kursu, model uçak, takı tasarım, resim, ebru sanatı, matematik, halk oyunları gibi alanlarda kurs açma planlarımız vardır. Ayrıca internet odamızı güvenilir bir şekilde gençlerimizin hizmetine sunacağız.15 dakika kitap okuyana 45 dakika internete girme imkanı vereceğiz. Rehberlerin gözetiminde olacak. Yine sportif kurslar (voleybol, badminton, masa tenisi, kort tenisi) kapalı salonumuzda antrenörler gözetiminde yapılmaktadır. Bozok ve Celalatik Spor salonlarımızda da sportif kurslarımızda devam ediyor." diye konuştu.

Gençlik merkezine aktif katlım sağlayan gençlerin hayata daha hazırlıklı ve donanımlı olmalarını sağlanmak için çalıştıklarını kaydeden Sapmaz, "Gençlerimizden hiçbir ücret talep etmeden, sadece yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerin zamanlarını iyi geçirmelerini ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak bizim en büyük kazancımız olacaktır. Tüm gençlerimizi merkezimizde görmek en büyük dileğimizdir. Güçlü yarınlar için gençlik merkezi sizin yanınızda sizi de bizimle olmaya davet ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber