TOKİ'den, Ziraat Bankası destekli konut satışı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bazı projelerindeki konut satışlarında kredi kullandırması konusunda Ziraat Bankası ile anlaştı.

-Ziraat Bankası, TOKİ'nin bundan sonra Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Kayseri gibi gelişmiş illerde uygulayacağı bazı konut projelerinde, 100 metrekareden büyük konutların satışında, isteğe bağlı olarak kredi kullandıracak.

Kredi kullanılması halinde, TOKİ, konut bedelini Ziraat Bankası'ndan 2 yılda alarak, kısa vadeli finansman sorununu çözecek. Vatandaş ise daha düşük taksitlerlerle, istediği kadar vade yaptırabilecek.

TOKİ, yüzde 154-25 peşinat ile 10-15 yıl vadeli konut satıyor. Bankadan kredi kullanırsa, vatandaş yüzde 25'ini ödeyecek. Kalanını bankaya borçlanacak.

Banka da bedelin yüzde 25'ini başvuruda, yüzde 25'i birinci yılın sonunda, kalan yüzde 25'i de ikinci yılın sonunda TOKİ'ye ödeyecek. TOKİ, 2 yılda 3 taksitte konut bedelini alarak kısa vadeli finansman sorununu çözmüş olacak. Vatandaş ise bankaya borçlanarak, taksitlerini düşürerek, borcunu isterse daha uzun vadeye yayabilecek.

Vatandaş, banka ilk aşamada konut bedelinin sadece yüzde 25'ini ödediği için kredinin başlangıç taksiti çok düşük olacak. Bir yıl sonra konutunu aldığında, banka ikinci yüzde 25'i TOKİ'ye verecek. Verdiği tutarı taksitlere yansıtacak. Taksit ona göre artacak. Ancak konuta sahip olduğu için, vatandaşın kira gideri olmayacak veya kira geliri olacak. Taksitler, bankanın 2. yılın sonunda yüzde 25'lik son dilimi TOKİ'ye ödemesinden sonra tekrar artacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber