Hizan'da iki ayrı kavgada 1 kişi öldü, 1'i ağır 8 kişi de yaralandı

Bitlis'in Hizan İlçesi'ne bağlı Karaağaç köyü ve ilçe merkezine bağlı Altınoluk ve Gökçimen Mahallesi'nde aileler arasında çıkan 2 ayrı kavgada 1 kişi öldü 8 kişi de yaralandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgilere göre ilçeye bağlı Altınoluk ve Gökçimen Mahallesi'nde iki aile arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı silahlı kavga çıktı. Tartışma 2 gün önce Altınoluk Köyü'nde sulama suyu sırası nedeniyle çıktığı öğrenildi. Su tartışması nedeniyle aralarında husumet bulunan İsmail Aydın ve torunu Oğuz Karaüzüm, Cezail Ekinci ile akşam saatlerinde Gayda Beldesi yol ayrımında karşılaştı. Yeniden tartışmanın başlaması üzerine Cezail Ekinci, belindeki silahı çekip, 70 yaşındaki Aydın ile yanında bulunan torunu Oğuz Karaüzüm'e ateş etti. Kavgada vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden İsmail Aydın (70) hayatını kaybederken, Oğuz Karaüzüm ise ağır yaralandı. Karaüzüm, Hizan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Tatvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Cezail Ekinci ise gözaltına alındı.

Öte yandan Hizan'ın Karaağaç Köyü'nde meydana gelen ikinci kavgada ise yine bilinmeyen bir nedenden iki aile arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Kadınların ve çocukların da karıştığı kavgada, Rıdvan, Zinnet, Emine, Tahsin, Mustafa Aslan ve Mahmut Ercek yaralandı. Yaralılar Hizan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayın ardından jandarma ve emniyet ekipleri hastane çevresinde ve olayların yaşandığı köy ve mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber