Cezaevinden izinli çıktılar, bir daha geri dönmediler

Erzurum Yarı Açık Cezaevi'nde 1.5 ay içerisinde izne çıkıp geri dönmeyen biri Türk, 10'u İran uyruklu toplam 11 hükümlünün firarisi verilerek haklarında 'yakalama' kararı çıkarıldı.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgilere göre, başta uyuşturucu ve trafik kazası kapsamında iyi halden dolayı çeşitli hapis cezaları bulunan biri Türk, 10'u İran uyruklu olmak üzere 11 kişiye 1.5 ay içerisinde 5 ila 7 gün arasında değişen izin verildi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, izinli olarak çıkan ve Yarı açık Cezaevi'ne geri dönmeyen biri Türk 10'u İranlı olmak üzere 11 kişi hakkında firarisi verilerek haklarında 'yakalama' kararı çıkarıldı.

Yarı Açık Cezaevi'nde izin sürelerine dolmalarına rağmen geri dönüş yapmayan ve haklarında 'yakalama kararı' verilen biri Türk 10'u İranlı olmak üzere 11 kişi hakkında nöbetçi mahkemece yurt dışına çıkış kararı da koyuldu. Cezaevi firarilerinin isimleri sınır kapıları ve havalimanlarına da bildirildi.

Polis ve jandarma tarafından tüm illerde aranan mahkumların yakalandıklarında yüksek güvenlikli bir cezaevine konulacağı ve Yarı Açık Cezaevi'nden firar teşebbüsü suçundan haklarında 3 ile 10 yıl arasında değişin hapis cezası istemiyle haklarında dava açılacak.

Öte yandan, firarileri verilen iyi halli hükümlülerin isimleri Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'ne bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber