SOSGEB Başkanı Çuhadar: Herkes elini taşın altına koymalı

Sosyal Gelişim Entitüsü Derneği (SOSGED) Başkanı Murat Çuhadar, son günlerde yaşanan olayların son bulması ve kardeşliğini tesis edilmesinde sivil insiyatifin önemine değindi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akan kanın durması için herkesin elini taşın altına kayması gerektiğini aktaran Çuhadar, bu konuda siyasilerin yeteri kadar başarılı olamadığını söyledi.

Kendisi tarafından koordine edilen Mezopotamya Barış Sofrası Projesi'ni tanıtım toplantısında konuşan Çuhadar, projeleri ile sivil insiyatifin sesini daha gür çıkacağını ifade etti.

Çuhadar, ?Bugüne kadar siyasetin, siyasi aktörlerin yapamadığını, beceremediğini sivil insanlar olarak hiçbir siyasi çıkar ve menfaat gütmeden bizler yapmak istiyoruz. Bu projeden sonra inanıyorum ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bugün ne iktidar, iktidar olmanın gereğini yapıyor, ne muhalefet, muhalefet olmanın gereğini gerçek manada yapabiliyor. Akan kardeş kanının durması için sivil bir iradeyle yüksek sesle bir ağızdan haykıracaklar. Kardeş halklar arasında; nefret'e, kin'e, kibir'e, küslüğe ve vahşet'e yer olmadığına, insani değerlerden uzak bu gibi olguları yüreklerinde taşıyamayacaklarını bildirecekler. Mezopotamya ve Anadolu topraklarının buram kardeşlik koktuğunu haykıracaklar. 'Barış Sofrası'na katılıp, el tutuşacak olan her insan elini o kanlı taşın altına kayacak ve o taşı güç birliğiyle kaldırıp, insanlığın yüreğinden uzağa çok uzağa atan gücün ve sivil insiyatifin içerisindeki yerini alacaktır." diye konuştu.

Projede, hayat hikayeleri ve kahramanlıkları anlatılarak gelecek nesillere örnek gösterilecek olan yakın tarihin önemli şahsiyetlerinden Bediuzzaman Said Nursi, Haydar Aliyev, Melle Mustafa Barzani, Hanna Dolabani, Elize Donat ve Rauf Denktaş gibi önemli şahsiyetlerin misyonunu günümüzde yansıtmaya çalışan kişiler, proje kapsamında ödüllendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber