Eskişehir'de operasyon: 51 gözaltı

Eskişehir'de, 'çıkar amaçlı suç örgütü soruşturması' kapsamında 51 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltına alınanlar arasında, Eskişehir eski ülkü ocakları başkanı ile futbolcu Batuhan Karadeniz'e trafik lambalarında silah çeken bir kişinin de bulunduğu kaydedildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2010 yılından bu yana takip ettiği, "silahlı, çıkar amaçlı" suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. Sabah erken saatlerde kentin en ünlü eğlence merkezleri ile güvenlik şirketleri ve bir taraftar derneğininde yer aldığı 40'a yakın yere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Cumhuriyet Savcısı Celalettin Karanfil'in koordinesinde Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şubesi ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında, "silahlı çıkar amaçlı suç örgütü üyesi " olduğu ileri sürülen 51 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 3 kişi daha aranıyor. Gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 35 adet ruhsatsız silah, satır, jop, bez bol sopası, yaklaşık 3 milyon liralık çek senet ele geçirildi.

Silahlı çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu iddiaa edilen şüphelilerin 100'den fazla olaya karıştığı, bunlardan 35 'nin silahla adam yaralama ve silahlı çatışma olayı olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında güvenlik şirketi sahipleri ile bir taraftar derneği başkanı, ülkü ocakları Eskişehir eski başkanı ile futbolcu Batuhan Karadeniz'e trafik ışığında kavga sonrası silah çeken bir kişinin olduğu öğrenildi.

Şüphelilerden 20'si, emniyetteki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber