Canlı bomba dedikodusu yalanlandı

İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, basın mensuplarıyla düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, Kilis'te üretilen dedikodu ve senaryoların gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilis'te, bir süredir dillendirilen canlı bomba dedikosunun arttığını vurgulayan Emniyet Müdürü Akpınar, "İlimizde 'canlı bomba' iddialarını destekleyen hiçbir bilgi bulunmamaktadır. Bu yönde teşkilatımızın tüm birimleri olarak dönemin hassasiyetlerini de dikkate alarak, gerek istihbarat birimlerimizin titiz ve koordineli çalışmaları, gerekse intikal eden her türlü duyumun değerlendirmeye alınarak çalışmalara aralıksız devam edildiği bilinmelidir. Bu hususta Emniyet Müdürlüğümüz olarak Kilis halkının gösterdiği hassasiyeti takdirle karşılamaktayız. Bu amaçla 155 telefon ihbar hattına ki ücretsizdir, internet marifetiyle Emniyet Müdürlüğümüz web sayfasına yapılan ihbarlar hassasiyetle değerlendirilmektedir. İhbar hatlarının şahsi husumetlerin hesaplaşılmasına alet edilmemesi gerektiği de unutulmaması gereken önemli bir konudur" dedi.

Kilis'te yaklaşık 320 adreste ikamet eden 3 bin 600 civarında Suriye vatandaşının tespitinin yapıldığını aktaran Akpınar, "Çoğunun barındıkları ortam itibariyle iyi olduğunu söylemek mümkün olmamakla birlikte, ülkemize sığınma gerekçeleri hatırlandığında elbette hayatta kalma endişesi olmaksızın bir yaşam ortamına sahip bulunmaktalar. Bunun ötesinde ülkemiz ve Kilisimiz olarak bugün dünyaya bir insanlık dersi verilmektedir. Vatandaşımız kendine sığınan bu insanlara sofrasını da gönlünü de açmış bulunmaktadır. Devletimizin Kızılay marifetiyle, gönüllü yardım kuruluşlarının da kendi imkanları nispetinde yaptıkları yardımların yanı sıra, Kilis halkının kendi ekmeğini paylaşması noktasında yaptığı fedakarlıklar, asla gözardı edilmeyecek boyuttadır. Emniyet Müdürlüğümüz olarak Toplum Destekli Polislik olarak yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde bir taraftan muhtaç durumdaki bu insanların tespitleri yapılırken, diğer taraftan da vatandaşlarımıza yönelik tehdit olabilecek her türlü art niyetli hareketin önüne geçebilme yönünde ilgili birimlerimizle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Şehir içerisinde gerek resmi, gerekse sivil ekip sayısını artırmaktayız. Günün her saatinde her an yanı başınızdaki veya az ötenizdeki bir polis ekibine şüphe duyduğunuz bir konuyu rahatlıkla paylaşabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"SOSYAL PROJELERE AĞIRLIK VERMEYE DEVAM EDİLECEK"

Emniyet Müdürlüğü olarak sosyal projelere ağırlık vermeye devam edeceklerini kaydeden Akpınar, "Kilisli hemşerilerimizin teşkilatımıza olan güvenlerinden son derece memnun bulunmakta, bu güven duygusunu daha da artırıcı projeler geliştirme arayışındayız. Bu anlamda, geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde 'Gençliğe Işık Projemiz' kapsamında 12 bin öğrencimizle güvenlik bilincinin gelişmesine yönelik bir çok aktivitenin altına imza atılmış, başarılı öğrencilerimizle çevre illere geziler düzenlenmiştir. YİBO ve Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki yavrularımızın yardımsever kuruluşlarla buluşmaları sağlanmış, bu yol ile de bizleri daha iyi tanıyabilmeleri adına çeşitli etkinlikler düzenlenmiş ve bu faaliyetlere devam edilecektir. '155'ten 155 aileye gıda yardımı projesi' ile Ramazan ayı süresince yardıma muhtaç olmalarına rağmen, bir kısmı itibariyle sosyal yardım kuruluşlarımıza ulaşamayan ihtiyaç sahibi ailelerin kısmen de olsa ihtiyaçları karşılanarak, yalnız olmadıkları hissi verilmeye çalışılmıştır. Yaz Kur'an kursu döneminde 66 Kur'an kursunda eğitim gören yaklaşık 2 bin 600 öğrencimize kendilerini suça iten faktörlerin yanı sıra yaşam alanlarında karşılaşabilecekleri temel güvenlik sorunları karşısında bilinçlendirme amaçlı toplantılar yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Kilis'te lise son sınıf okul birincileri ile Polisevi terasında LYS öncesi bir moral yemeğinde buluşarak gençliğin gözünden teşkilata bakma fırsatı bulunduğunu belirten Akpınar, şöyle devam etti:

"Bu öğrencilerimizden bazılarının üniversite sınavı sonrası değişik fakülteler kazandıklarını bilmek de bizleri ayrıca mutlu etmiş olup, kendilerine buradan bir ömür boyu başarılar dileriz. Son olarak Milli Piyango İdaremiz 19 Ağustos çekilişini ilimizde Emniyet Müdürlüğümüz organizesinde düzenlemiştir. Ramazan Bayramı'nın birinci günü akşamı Recep Tayyip Erdoğan Meydanı'nda yaklaşık 10 bin vatandaşımızın katıldığı, içerisinde halk oyunları gösterileri, 5 adet televizyon hediyesi ve Milli Piyango çekilişlerinin yanı sıra ses sanatçılarının sahne aldığı bir konser programının oldukça coşkulu geçtiği gözlenmiştir. Tüm bu etkinliklerle temel hedefimiz toplumun içinde zaten yer alan polis teşkilatının suç ve suçlu ile mücadelede halkımızın desteğini artırma arayışlarıdır."

"Bu çalışmaların yanı sıra, özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında artan düğün, nişan, asker uğurlama, tertip edilen eğlence ve açılış törenlerinde, halkımızın huzurunu, sağlığını ve malını hedef alan tabanca ile havaya ateş etmek, izinsiz olarak ve hiçbir güvenlik tedbiri alınmaksızın ehil olmayan kişilerce havai fişek atmak ve yine insanların uyku ve istirahat saatlerine dikkat edilmeden klakson çalmak, araçların özelliklerinde değişiklikler yaparak yüksek egzoz sesi çıkartarak araçlarla gezmek gibi bir takım faaliyetlerin sergilendiği, bu girişimlerin vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaşanmasına ve bazı mağduriyetlere neden olduğu bilinmektedir" diyen Emniyet Müdürü Akpınar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu bağlamda, geçtiğimiz son altı aylık dönem içerisinde bu olumsuzluklarla mücadele kapsamında 13 şahsa 5729 Sayılı Kanuna Muhalefet (Kurusıkı Tabanca ile Havaya Ateş Etme) suçundan dolayı toplam 8 bin 827 TL, 8 şahsa 5326 Sayılı Kanunun 32. Maddesi gereğince (İzinsiz Havai Fişek Atma) toplam bin 352 TL, yine 8 kişiye 5326 Sayılı Kanunun 36. Maddesine (Gürültü) muhalefet suçundan dolayı toplam 656 TL, araçların özelliklerinin değiştirilerek yüksek egzoz sesi çıkaran 47 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu'nun 30-1/B Maddesi gereğince (Çevredekileri Rahatsız Edecek Derecede Duman veya Gürültü Çıkartma) toplam 7 bin 238 TL idari para cezası tatbik edilmiş, aynı zamanda eğlence esnasında ateşli silahla havaya ateş ettikleri tespit edilen 2 şahıs hakkında da 5237 sayılı TCK 170. Maddesi gereğince (Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması) suçundan adli tahkikat yapılmıştır. Daha etkin bir kontrol mekanizması kurabilmek amacıyla ilimizde 3 olan Fahri Trafik Müfettişi sayısı 27 Temmuz 2012 tarihinden itibaren göreve başlayan 55 Fahri Trafik Müfettişi ile birlikte 58'e ulaşmıştır. Artık ilimizin her bir köşesinde ve günün her saatinde, trafik görevlilerimizin yanı sıra trafik akışını takip eden, kurallara riayet etmeyenleri tespit ve cezai işlem yetkisi bulunup, aramızda dolaşan 58 Fahri Trafik Müfettişi tarafından da gözetlenildiği unutulmamalıdır. Güzel Kilisimizi daha da yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için herkesi el ele gayret göstermeye davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber