?Başarı Havuzu' projesiyle, sulama kanallarında boğulmaların önüne geçilecek

Manisa Emniyet Müdürlüğü, çocukların sulama kanallarında boğulmalarının önüne geçebilmek için ?Başarı Havuzu' isimli bir proje başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında, ilköğretim okullarında okuyan ve okul idaresi tarafından tespit edilen başarılı öğrencilere, Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu'nda yüzme antrenörleri tarafından yüzme eğitimi verilecek. Emniyet Müdürlüğü, projeli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütecek.

Projenin başlaması nedeniyle Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu'nda tören düzenlendi. Emniyet Müdürü Yunus Çetin, burada yaptığı konuşmada, Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün, gelişen ve değişen toplumsal koşulları göz önünde bulundurarak, duyarlılığın en üst seviyede olduğu, insani ve günlük işlerin düzenlenmesi ve toplumsal yaşamın sağlıklı devamına katkıda bulunarak, güvenlik hizmetlerini etkin şekilde yürütmeye çalıştığını söyledi.

Manisa'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü tarafından yapılan ve yerleşim yerlerinden geçen sulama kanalları çocukların yüzmek için girdiğini ve boğulma olaylarının çok sık meydana geldiğini belirten Müdür Çetin, ?Çocuklar, tellerin deforma olması oluşan deliklerden ve temizliğin yapılabilmesi için açık bırakılan yerlerden geçerek yüzmek için kanala giriyorlar. Bu kanallarda yüzmek tehlikeli ve sağlıklı değil. Çocuklar uyarılara rağmen bu konularla giriyorlar ve istenmedik boğulma vakaları yaşanıyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için yeni bir proje başlattık.? dedi.

Müdür Çetin, proje kapmasında Hafsa Sultan, Dr. Ömer Faruk Çetin, kazım Karabekir, Gediz, Vicdan Karaosmanoğlu ve Milli Birlik İlköğretim okullarında okuyan ve okul idaresi tarafından seçilen öğrencilere 2 ayrı grup halinde birer haftalık yüzme eğitimi verileceğini söyledi. Çetin, böylece sulama kanallarında boğulma olaylarının önüne bir nebze olsun geçmiş olacaklarını kaydetti. Eğitime katılan öğrencilere ayrıca yaşlarına uygun oyunlar oynatılıp, çeşitli aktivitelerin düzenleneceğini aktaran Çetin, ?Öğrencilere sunumlar ile bazı temel konularda bilgilendirmelerde yapılacak. Yüzme kursu sonunda yarışma düzenlenecek ve yarışmada derece elde edenlere çeşitli ödüller verilecek.? dedi.

Proje ile özellikle sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı olan, ancak derslerinde başarı gösteren çocukların, ildeki mevcut altyapı ve fiziki mekan imkanlarından faydalandırılarak bir nevi ödüllendirileceğini aktaran çetin, bu proje ile çocukların sosyal hayata katılma imkanın sağlanmış olacağını ifade etti. Çetin, proje ile çocukların yaşadıkları şehre karşı aidiyet duygularının geliştirilmesi ve bazı temel konularda bilgilendirilme yapılması, tertemiz bembeyaz olan zihinlerinde gelecek adına olumlu gelişmelerin kaydedilebilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Törene, Emniyet Müdürü Yunus Çetin'in yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Emniyet Müdür Yardımcıları, davetliler ve çocuklar katıldı. Konuşmaların ardından çocuklara havuzlarda, antrenörler tarafından yüzme eğitimi verilmeye başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber