'Ruhsatsız işletilen kum eleme ve taş kırma tesisi kapatılmıştır'

Taşlıçay Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, "İlçemizde ruhsatsız olarak işletildiği tespit edilen kum eleme ve taş kırma tesisi, İl Özel İdaresi tarafından kapatılmıştır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zadeleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede işletilen kum eleme ve taş kırma tesisinin Maden Kanunu'na uygun işletilmediği gerekçesiyle kapatıldığını söyledi.

Söz konusu tesisin ilçeye bağlı Geçitveren köyü mevkisinde bulunduğunu belirten Zadeleroğlu, "İlçemiz Geçitveren köyü civarında BAR-ÇAV Limited Şirketi tarafından kendi mülkiyeti olan 1118 nolu parsel üzerinde Ağrı Valiliği İl Özel İdaresi Müdürlüğünce dosya tekamül edilmiş olup, adı geçen şirkete 10 yıllığına kiralanarak işletme ruhsatı verilmiştir" dedi.

Şirketin söz konusu parselde herhangi bir işlem yapmadan aynı bölgedeki bin 303 nolu parsele tesis kurarak işlettiğini ifade eden Zaderoğlu, şunları kaydetti:

"1303 nolu parsele ait işletme ve dosya masraflarının bulunmaması nedeniyle usulsüz olarak işletmeye açılan iş yerinin 3213 sayılı Maden Kanunu'nun 12 ve 18. maddeleri gereğince yetkili birimlerce işlem yapılmak üzere kendisine işlemin durdurulması için tebliğde bulunulduğu halde yine işlem devam ettirildiğinden dolayı ve ocağı da ruhsatsız işlettiği nedeniyle savcılıkça aracına el konularak, alı konulmuştur. Olaylı olan bu parsel üzerine ruhsat verilmesi yasal ve doğru değildir."

Muhabir: Hüseyin Yıldız / Selami Küçükoğlu

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber