Karaman Belediyesi atık yağları toplama kampanyası başlattı

Karaman Belediyesi, Kolza AŞ ve Konya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Konbeltaş'la yaptığı protokol çerçevesinde, bitkisel atık yağları toplama kampanyası başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karamanlılar'dan başlatılan kampanyaya destek beklediklerini belirterek, "Evlerimizde ve sanayide yemek yapımında kullanılan bitkisel atık yağların kanalizasyona dökülmesi ile atık suların arıtılması zorlaşıyor, şebekemizde tıkanıklıklar ve arızalara sebep oluyor. Tamiri ciddi maliyet gerektiren bu duruma karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bir yandan şehrimizin üst yapısında yoğun çalışmalar yapılırken diğer taraftan oluşan bu tür sıkıntılar zaman kaybına neden oluyor. Karaman'da çevre bilincinin ve kentine sahip olma duygusunun giderek arttığını görüyoruz. Biz de bu atık yağların toplanması ile ilgili bir kampanya başlattık. Tüm hemşehrilerimizi kampanyamıza katılmaya davet ediyorum." dedi.

Vatandaşların biriktirdikleri bitkisel atık yağları belediyenin 444 25 70 numaralı Çağrı Merkezi'ne bildirmeleri halinde adreslerinden alınabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber