BTSO şehrin göbeğine geliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Altıparmak meydanına yapacağı ek hizmet binasının temeli atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BTSO'nun iş birliğiyle yapılacak ek bina bin 609 metrekareden oluşacak. Meydan yüzen taşlar heykeliyle birlikte 5 Milyon TL'ye mal olacak. Şehrin göbeğine taşınacak olan BTSO'nun yeni binası 6 ayda tamamlanması bekleniliyor. Temel atma törenine BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Meclis Başkanı İlhan Parseker, Bursa İl Emniyet Müdürü Al Osman Kahya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve bir çok BTSO üyesi katıldı. Üyelerimizin şehrin uzak yerine gidip gelmelerini ortadan kaldıracaklarını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, "Onlara burada her türlü hizmet vereceğiz. Alt katında topluma açık kafeterya olacak. Proje tamamlandığında Bursa çok güzel meydana kavuşacak. Üyelerimize teşekkür ederim. Mecliste onlara konuyu açtım. Destek oldu. Hizmet ünitelerimizin tamamı burada olacak. Bursa'nın en güzel meydanlarından birisi olacak. Yararlı proje olduğumu düşünüyorum" dedi.

Bursa'ya değer katacak projelerden biri olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, "Bursa'da her attığımız adım gerçekleşiyor. BTSO bugün Bursa'nın kalbine mührünü vurmuş olacak. Burada daha önce sosyal güvenlik kurumunun binaları vardı. Takas sonucu özel idareye geçmişti. Büyükşehir belediyesi 6 Milyon TL'lik ödemeyle burasını üzerine aldı. Buradaki 10 parça bina yıkıldı. Sonra bu proje hazırlandı. Projeyi BTSO'ya protokol yaparak devrettik. Çok güzel meydan olacak. Buraya yatırım yapmak BTSO'ya nasip oldu. Ek binanın üst katını BTSO alt katlarında halkın buluşacağı güzel yer olacak. Projede değişiklik olmadı. BTSO bizim yaptığımız projeyi gerçekleştiriyor. Stadyum projesi tamamlandığında 100 bin metrekare boşluk olacak. Bittiğinde herkesin takdirini kazanacak proje olacak" ifadelerini kullandı.

Bursa önemli projelerden birisine kazandığını belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Büyük şehirleri büyük yapan projeler vardır. Nüfusun büyük olmasıyla büyük şehir olunmaz. Büyük şehirlerin meydanları, sosyal, tesisleri, parkları, bahçeleri olması gerekir. Bursa büyük şehir olmanın öncülüğünü yapıyor. Bursalı iş adamları çok hizmetler yapıyor. Bura Türkiye'de

sıradan il değil. Bütün illerin örnek alan il. Sorumluluğumuz bütün Türkiye ve dünyaya ait olmalıdır. BTSO üyesinin çatı altında yaptıklarını takdir ediyorum. Bursa'ya çok katkı yaptılar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri binanın temel atma törenini gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber