Isparta'da su baskınlarının önlenmesine yönelik çalışma başlatıldı

Isparta Belediyesi, bazı mahallelerde yaşanan su baskınlarının önlenmesine yönelik çalışma başlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehir merkezinde gerçekleştirdikleri altyapı ve asfalt çalışmaları sonrasında kentin yeni bir kimliğe kavuşturulduğunu söyledi.

Bu çalışmaların ardından 4 bölgede yağmur suyu ana hat yapımının başlayacağını ifade eden Günaydın, "Planlı ve projeli çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 10 milyon lirayı bulacak olan bu projeleri belediye olarak kendi imkanlarımızla 2.5 milyon liraya mal etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Günaydın, 1.5 yıl içinde tamamlamayı hedefledikleri çalışmalar sonrası Isparta'da su baskınlarının tamamen ortadan kalkacağını dile getirdi.

Isparta'nın yenilendiğini ve örnek bir kent haline geldiğini belirten Günaydın, "Bundan önceki senelerde 174 evimizde su baskını yaşanmıştı. Son yaptığımız yağmur suyu altyapı çalışmalarıyla bu sayı 45'e kadar düştü. Bu evlerimizi de su baskınlarından kurtarıyoruz. Bu hedef için gece gündüz, hafta içi hafta sonu, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber