Elbistan'a silaj paketleme tesisi kuruldu

Elbistanlı işadamı Tahsin Güngör, günlük 250 ton paketleme kapasitesine sahip silaj paketleme fabrikası kurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elbistan Şeker Fabrikası karşısında faaliyetini sürdüren Elbistan Silaj Paketleme Tesisi sayesinde çiftçileri alternatif ürün olan silajlık Mısır üretimine yönlendireceklerini kaydeden Tahsin Güngör, gün içerisinde 250 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

Silajlık Mısır ve pancar küspesinin el değmeden paketlendiğini ifade eden Güngör, "Tesisimiz, silajlık Mısır ve pancar küspelerini 450-500 kilogram ağırlığında rulolar haline getirmektedir. Baskı sistemiyle sıkıştırılan rulolar altı kat file ile kaplanmasının ardından, 20 kat streç film ile muhafaza ediyoruz. Buda içindeki ürünün iki yıl korunmasını sağlıyor. İlk defa bölge çapında bu tesisi faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hizmette besicimiz ve çiftçimiz için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu sistem sayesinde çevre kirliliği sıfıra düşmektedir. Bilindiği üzere köylerde mahallelerde pancar küspesinden dolayı veya silajlar nedeniyle çok ciddi pis kokular yayılıyor. Yeni sistemimiz sayesinde bunun artık son bulacağını biliyoruz. İşçiliği çok kolay. Paketlenen ürünün saklaması gibi bir sorunu yok. Kullanılmaya başlanmasıyla birlikte 12 ay dışarda kalabiliyor. Karda, buzda, yağmurda etkilenmiyor. İçerisine asla bir gram su almıyor" dedi.

Günde 250 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Güngör, "Bundan sonra üretim yapan çiftçilerimize sözleşmeli silaj ekimi yaptıracağız. Çiftçimize tohumda ve gübrede destek vereceğiz. Gerekirse maddi anlamda dahi destek vereceğiz. Çiftçilerimizi böylece kazandıracağız ve maddi anlamda kalkındırarak daha güçlü hale getireceğiz. Bu özel alternatif ürünü geliştireceğiz. Bu manada çiftçimize ve besicilerimize hizmet etmek için bu tesisi açtık. Her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek isterim. Çünkü bu tesis çiftçilerimiz için büyük şans" diye konuştu.

7 bin metrekare alan üzerinde kurulan paketleme tesisinde paketlenen ürünler; Gaziantep, Pazarcık başta olmak üzere diğer illere de satışı yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber