Serhat Dershaneleri, öğrencilerine barınma ve burs ayrıcalığı sağlıyor

Serhat Dershaneleri, LYS ve YGS'de başarılı olmuş öğrencilerine kayıt işlemininde rehberliğin yanı sıra barınma ve burs konusunda da destek hizmeti veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 yıldır Kayseri'de ortaöğretim ve üniversite hazırlık kurslarında eğitim veren Serhat Dershaneleri, bu yıl da başarının adresi oldu. Kayseri'den üniversiteyi kazanan 3 öğrenciden 2'si yine Serhat öğrencisi. Üniversiteye kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrenciler, dershanenin düzenlediği pilav gününde bir araya geldi. Öğrenciler, etli pilav ve ayran ikramının ardından rehber öğretmenler tarafından gidecekleri üniversite ve kayıt işlemi hakkında bilgilendirildi. Öğrencilerin en büyük problemlerinden olan yeni gidecekleri yerdeki barınma ihtiyacı konusunda arzu edenlere yardımcı olunacağı bilgisi verildi.

Serhat Dershaneleri Genel Müdürü Yavuz Karagöz, bu yıl üniversiteye yerleştirdikleri öğrenci sayılarının önceki yıllara göre daha fazla olduğunu ifade ederek, " Üniversiteyi kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Aynı ili kazanan öğrencilerimize kayıt ve gidecekleri yerde barınma konularında danışmanlık hizmeti vereceğiz.? dedi.

Öğrencilerle birlikteliklerinin 10 ay ile sınırlı olmadığını vurgulayan Karagöz, öğrencileri ticari kaygıyla okutmadıklarını ifade etti. Karagöz, ?Onlar üniversiteyi kazandıktan sonra da rehberlik hizmetlerimiz devam ediyor. Gruplar halinde öğrencileri üniversiteyi kazandıkları illere götürüyoruz ve kayıt işlemlerinde yardımcı oluyoruz. Talep edilmesi halinde barınma ihtiyaçlarıyla da ilgileniyoruz. Kredi ve özel yurtlar için referans oluyoruz. İhtiyaç sahibi olanlar için de burs ayarlamaya çalışıyoruz. Bu irtibat öyle sağlam ki, üniversite okuduktan sonra dershanemizde öğretmen olarak göreve başlayanlar bile mevcut.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber