Polis telsizli 62 kişilik çeteye şok suçlamalar

Eskişehir'de şehit cenazeleri, siyasi davalar, süper lig maçlarında provokasyon yaptıkları öne sürülen polis telsizli çete üyeleri adliyeye sevk edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlıların bazı işadamlarına korumalık yaptıkları, tahsilat ve adam öldürmeye teşebbüsten tehdite kadar birçok suça karıştıkları öne sürüldü. Adliyeye sevk edilen 62 zanlıdan bazıları, "Bu operasyona Duman adını vermişler. Dedikodu operasyonu bu. Vatanı satıyorlar. Vatanın evlatlarına yapılana bakın. Bizimle değil Antep bombacılarıyla uğraşsınlar" dedi.

Edinilen bilgiye göre operasyon dahilinde gözaltına alınan A.T., M.S., U.Ö, İ.T, Y.Y, Ş.Y, M.D, U.B, E.U, H.O., E.P, E.Y, E.B, O.Ç, K.D, A.Ş, Y.E.A, F.G., İ.T.Ç, B.T., A.F.C, B.M.Ş, A.H.S. ve 39 adamı, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Örgüt lideri olduğu iddia edilen A.T., bu sırada emniyet güçlerine tepki göstererek., "Artistlik yapmayın. Konu mankeni miyiz biz? Vatanın öz evlatlarına bunu yapıyorsunuz. PKK'ya bakıyorsunuz. Bu operasyonun adı 'Duman' operasyonu, asparagas operasyonu, dedikodu operasyonu bu" diye bağırdı. Diğer şüpheliler ise, "Vatanı satıyorlar. Doğu'da bir aydır savaş var, vatanın evlatlarına yaptıklarına bakın. Bizimle değil, Gaziantep bombacıları ile uğraşsınlar" diye bağırdı.

Yakalanan zanlıların, "örgüt kurmak, örgüt kapsamında adam öldürmeye tam teşebbüs, yağma, yağma, tehdit, suça azmettirmek, kargaşa ortamı oluşturmaya çalışmak, suç delillerini yok etmek, provokasyon, görevli memura mukavemet, konut dokunulmazlığını ihlal, dolandırıcılık, uyuşturucu, tefecilik, hakaret" gibi iddialarla suçlandığı öğrenildi.

EĞLENCE YERLERİNİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLADILAR

135 kişiyi mağdur ettiği iddia edilen zanlıların, "başta Eskişehirli işadamları ve eğlence yeri sahipleri olmak üzere çevre illerde ticaret yapan işadamlarına örgüt olarak korumalık yaptıkları, alacaklarını tahsil ettikleri, koruma sağladıkları işadamlarının borçlularını baskı, tehdit, cebir, şiddet kullanarak yıldırdıkları ve bunların karşılığında işadamlarından haksız kazanç elde ettikleri, 2 adet özel güvenlik şirketi, 2 adet danışmanlık şirketi kurdukları, suç örgütünün, eğlence yerlerinin güvenlik hizmetini alabilmek için iş yeri sahiplerini tehdit ettikleri, eğlence mekanlarında üyelerine olay çıkarttıkları, silahla havaya ateş ettirerek korku ve baskı kurdukları, bu yollarla Eskişehir'de 18 farklı eğlence yerinin ve iş yerinin güvenliğini aldıkları ve eğlence mekanlarında sevk ve idareyi ele geçirdikleri, bazı eğlence yerlerine ise doğrudan illegal koruma sağlayarak eğlence mekanlarını kontrol altına aldıkları, Kontrol altına aldıkları eğlence mekanlarında uyuşturucu madde ticaretini yönlendirdikleri, kaçak içki satışını yaptırdıkları" iddia edildi.

MAÇLARDA VE ŞEHİT CENAZELERİNDE PROVOKASYON İDDİASI

Örgütün bir kısım yöneticilerinin Eskişehirspor taraftar grupları içerisinde de faaliyet gösteren bir grubun kontrolünü sağlayıp diğer gruplarla maç günlerinde olay çıkararak konumlarını güçlendirdikleri, bu taraftar grubunun üyelerini kendi örgütlerine eleman olarak kazandırdıkları, bu elemanları kullanarak maçlarda ve belirli mahallelerde uyuşturucu madde satışına ve kullanımına yönlendirdikleri, ayrıca bu grubun motivasyonu artırmak için siyasi davalar öncesinde ve şehit cenazelerinde provokatif eylemlerde bulundukları iddia edildi. Zanlıların son olarak Eskişehir'de şehit astsubay Mutlu Yıldırım'ın cenaze töreninde gösteri yaptıkları, geçen yıl şehit olaylarını protesto için BDP il binası önünde eylem yaptıkları öne sürüldü.

POLİS TELSİZİ, BEYZBOL SOPASI VE SAMURAY KILICI ÇIKTI

Örgüt liderleri olduğu iddia edilen A.T.'nin polis faaliyetlerini takip etmek için frekans tarayıcılı el telsizleri bulundurdukları ve kullandıkları, bunun dışında üyelerin, örgütün tehdit, cebir, darp ve yaralama eylemlerinde kullanmak üzere şok cihazı, beyzbol sopası, samuray kılıcı, sallama, rambo bıçağı gibi nesneleri edindikleri, örgütün tüm bu faaliyetlerin karşılığında haksız olarak çok büyük kazançlar elde ettikleri, suçtan elde ettikleri haksız kazancı ise Eskişehir'de 2 adet özel güvenlik şirketi, 2 adet danışmanlık ve emlak şirketi, 1 adet restorantı, 1 adet kafesi, 2 adet kahvehanesi, 3 adet otoparkı, 1 adet havuzu, 2 adet tekel büfesine dönüştürmek suretiyle akladığı, ayrıca yine Eskişehir'de 12 adet bar-kafe türü eğlence yeri ile 5 adet şirketi etkileri altına aldıkları, kazançlarına ortak oldukları iddia edildi.

LÜKS HAYAT SÜRDÜLER

Zanlıların suçtan elde ettikleri paralarla lüks hayat sürdükleri, son model otomobil ve cipleri kullandıkları, bu araçlara da el konulduğu öğrenildi. Araçların piyasa değerinin 2 milyon TL olduğu, suç örgütünün Eskişehir, Antalya ve çevre illerdeki tüm suç faaliyetleri çerçevesinde yaklaşık 10 milyon TL'lik bir parayı yönlendirdiği tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanması ve suç delillerinin ortaya çıkartılması amacıyla Eskişehir, Sakarya ve Antalya il merkezlerinde olmak üzere, 62 şüpheliye yönelik toplam 80 ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 1 adet frekans tarayıcılı el telsizi, 2 adet el telsizi, 1 adet şok cihazı, 27 adet ruhsatsız silah, toplam 10 adet pompalı-otomatik av tüfeği ile kurusıkı tabanca, 232 adet değişik çaplarda tabanca mermisi, 84 adet av tüfeği/kurusıkı tabanca fişeği, 1 adet Rambo bıçağı, 1 adet samuray kılıcı, 1 adet 60 cm uzunluğunda sallama, 1 adet 30 cm uzunluğunda bıçak, 22 adet Ecstasy hap, 29 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber