Manisa'da gözlemevi yapılacak

MUSTAFA KUŞEN | MANİSA - 29.08.2012 13:20 Manisa'da, '251 Bin Dev Öğrenci' projesi kapsamında planetaryum ve gözlemevi yapılacak. Manisa Fen Lisesi bahçesine inşa edilecek planetaryum ve gözlemevinin temeli önümüzdeki ekim ayı başında atılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tesis, 800 bin TL'ye mal olacak ve 6 ay içerisinde bitirilecek.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran ve 251 Bin Dev Öğrenci projesi temsilcisi öğrencilerle valilikte basın toplantısı düzenledi. Vali Daşöz, yapılacak olan planetaryum ve gözlemevinin, 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında, öğrencilerin Manisa'da gerçekleştirecekleri üçüncü büyük proje olduğunu söyledi.

Öğrenciler tarafından Salihli'de planetaryum ve gözlemevi, Akhisar'da da 3 bin kişilik bir amfi tiyatro yaptırılmakta olduğunu aktaran Vali Daşöz, ?Salihli ve Akhisar'da çalışmalar başladı. Salihli'de inşaat devam ediyor. Akhisar'da da kısa bir süre içerisinde temel atam töreni olacak. Burasının ihalesi bitti. Öğrencilerimiz şimdi de Manisa merkezde planetaryum ve gözlemevi yaptıracak.? dedi.

Planetaryum 3 bölümden oluşacağını dile getiren Daşöz, ?Birincisi bölümde planetaryum, ikinci bölümde gözlemevi ve üçüncü bölümde 150 kişilik toplantı salonu olacak. Üç eserden oluşacak planetaryum ve gözlemevi, Manisa Fen Lisesi bahçesine yapılacak. Tahmini tutarı 800 bin TL olan eserin inşaat alanı 450 metrekare. Ekim ayı başı temeli atılacak eser 6 ayda bitirilecek ve 800 bin TL'ye mal olacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber