Japon müslümanlardan Konya Müftülüğü'ne ziyaret

Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin Tokumasu, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ı ziyaret etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarette konuşan Tokuması, Türkiye'nin yaptırdığı Tokyo Camisi'nin, İslam'ın Japonya'da yayılmasına büyük katkısı olduğunu söyledi.

Emin Tokumasu beraberindeki heyetle birlikte Konya Müftülüğü'nü ziyaret etti. Konuklarını makamında ağırlayan Şükrü Özbuğday, Japon halkıyla Türk halkı arasındaki sıcak ilişkinin uzun yıllar öncesine dayandığını ifade etti. Özbuğday, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Türk halkının yardımlarıyla Tokyo'da cami inşa edildiğini, bu caminin, iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasına da vesile olduğunu belirtti.

Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin Tokumasu, Konya'ya ilk kez geldiğini belirterek burada gördükleri yakın ilgiden son derece memnun kaldıklarını söyledi. Tokumasu, Japon Müslümanlar Derneği'nin 60 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve kuruluşundan bu yana İslam'ın Japonya'da yayılması için çalışmalar yaptığını anlattı. Tokumasu, "Japonya'nın şu anki nüfusuna nazaran Müslüman sayısı çok az, ancak bu sayının artması için gayretlerimizi artıracağız. Son yıllarda Japonya'da İslam'a ilgi artıyor. İslam'ın Japonya'da yayılmasında, Tokyo Camisi'nin büyük katkısı oldu. Bu cami sayesinde çok sayıda Japon, İslam hakkında bilgi ediniyor.'' dedi.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, ziyaretin sonunda ziyaret anısına konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber