Okullara sığınan mülteciler için yeni kamplar 10 güne hazır

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Şanlıurfa'da bulunan iki mülteci kampını inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ceylanpınar'daki Telhamut ve Akçakale'deki Süleyman Şah kamplarında incelemelerde bulunan Akar, Kızılay olarak 86 bin sığınmacının yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi. Akar, kurulma aşamasında bulunan kampların da 10 gün içerisinde hazır hale getirileceğini açıkladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in zulmünden kaçan Suriyeliler Türkiye'ye sığınıyor. Sığınmacıların sayısı 86 bine ulaştı. Kurulan çadır kentler dolunca mülteciler okullarda misafir edilmeye başlandı. Okulların açılmasına kısa bir süre kala Kızılay yeni kamplar için düğmeye bastı. Kaçışlardaki artışı dikkate alan Kızılay Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman'da yeni kamplar kurma çalışmalarını hızlandırdı.

Bir taraftan yeni kampların çalışması sürerken diğer taraftan eski kamplardaki eksiklikler araştırılıyor. Kamplarda incelemede bulunmak ve eksiklikleri yerinde görmek için Şanlıurfa'dan incelemeler yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Akçakale'deki Süleyman Şah Kampı'nı inceledi. Mültecilerin sorunlarını dinleyen Akar, daha sonra sığınan muhtarlarla görüştü.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Akar, 86 bin mültecinin yaralarını sardıklarını ifade etti.

Türk Kızılayı olarak yardım yaparken insan onurunu incitmemeye gayret gösterdiklerini dile getiren Akar, bu anlayışla şu anda 80 bin mülteciye hizmet verdiklerini belirtti. Bu rakamın aralıklarla arttığını kaydeden Akar, ?Yurtlarda, okullarda kalıyorlar. Bizim çadır kentlerimizde kalanlar var, konteyner kent var. 86 bin misafire hizmet verildiği söylenebilir.? dedi.

Kamp ziyaretleri ile personeli motive etmeyi ve kamplardaki eksiklikleri tespit etmeyi amaçladığını ifade eden Akar, başka şehirlerde de konteyner ve çadır kentler kurmaya devam ettiklerini kaydetti. Mültecilere kucak açılacağını dile getiren Akar, devletin herkesi kucaklayacak ve misafir edecek güçte olduğunu anlattı. Açıklamalarının ardından Akar, Ceylanpınar'a geçti.

Bu arada kamplarda bulunan mülteciler Esed'in bir an önce gitmesi temennisinde bulundu. Suriyeli mülteci Hatun El Ahmet, ?İnşallah Beşşar Esed çabuk ölür, biz de Suriyemize çabuk döneriz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber